9 Aralık 2012 Pazar

"Gizemli Nehir"deki Gizem Ne???

Ve işte bir Clint Eastwood filmi daha. 2003 yapımı "Gizemli Nehir" (Mystic River). Ama bu kez gerçek bir hikayeden değil, Dennis Lehane'nin romanından uyarlama bir film. Bakalım bize ne anlatıyor?

Jimmy, Sean ve Dave üç çocukluk arkadaşıdırlar. Bu üç arkadaş bir gün mahallede oyun oynarken, yeni beton atılan bir kaldırım görürler ve çocukça bir hisle betona isimlerini yazmaya başlarlar. Bu sırada iki adam onları görür ve aba altından sopa gösterirler. Sonra da Dave'i arabaya bindirip kimseye hissettirmeden kaçırırlar. Jimmy ve Sean arabanın arkasından bakakalırlar. Dave tam dört gün sonra salıverilir. Ancak o artık kalbi boşaltılmış, adeta yaşayan bir ölüye dönüşmüştür. Aradan 25 yıl geçer. Jimmy'nin (Sean Pean) 19 yaşındaki kızının öldürülmesi sonucu üç arkadaş'ın yolları yeniden kesişecektir. Çünkü Sean (Kevin Bacon) olayı incelemekle görevlendirilmiş bir polistir, Dave (Tim Robbins) de kızın en son görüldüğü barda bulunan müşteriler listesindedir.

Filmde bir çok ünlüyü bir arada görüyoruz. Oyunculukların hepsi de birbirinden başarılı. Filmin sürprizli sonu da tatmin edici düzeyde.

Filmin reytingleri çok yüksek. Kıyaslama açısından söylüyorum. Benzer bir senaryoya sahip olan “Sleepers” (Suskunlar) kadar muhteşem değil ama yine de iyi. Tıpkı bir Agatha Christie romanı gibi. Ya da en iyisi izleyin, kendiniz karar verin.
Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: