2 Temmuz 2013 Salı

"Kız Kavgası" Gerçek Bir Kız Kavgası...

Çeşitli türde meslek liselerinde çalıştığımdan dolayı bolca kız kavgası hikayesi dinlemişimdir. Bir sürüsüne de disiplin kurulunda müspet yada menfi oy kullanmışımdır. Ama hiç görmüşlüğüm yada izlemişliğim yoktur. Bu filmi izledim ve şimdi artık kız kavgalarının nasıl bir şey olduğu hakkında aşağı yukarı bir fikrim var.

Gelin gerçek bir öyküden ilham alınmış 2011 yapımı TV filmi "Kız Kavgası" (Girl Fight) adlı filme bir bakalım. Haley, 16 yaşında liseden mezun olmak üzere olan başarılı bir kızdır. Üniversiteye tam burs kazanmış, hanımefendi bir kızdır. Haley, gider ayak okulun popüler kızları arasına girmeye kalkar. Onlar da bir şekilde onu aralarına alırlar. Ancak bu popüler kızlar, kısa süre sonra Haley'in kendileri hakkında facebook'ta yazdığı bir kaç dedikoduyu görürler. Haley'in sözlerinden gıcık kapan kızlar bir intikam planı yaparlar. Kızlar, önce Haley'i kışkırtıp onunla dövüşmek ve sonra da o kavgayı youtube'a yükleyerek izlenme rekoru kırmak istemektedirler. Kızlar, Haley'i evlerine çağırırlar ve planı işletmeye başlarlar. 5 kız, Haley'i tabir-i caizse evire çevire döver ama Haley içine düştüğü tuzağı anlamıştır ve onlara bir fiske bile vurmaz. Kızlar daha sonra Haley'i evlerinden postalarlar. Haley'in anne babası kızlarının durumunu ve sonra da o videoyu görünce adeta kan beyinlerine sıçrar. Ve işte yasal süreç böyle başlar...

Film bu tür olayları pek çok açıdan ele alan ilginç bir film. Aile, basın, okul, sosyal medya, arkadaşlık ve yargıyı içine alan karmaşık bir hikaye.

Kınayamıyorum, benim de iki çocuğum var. Sadece dua ediyorum, çocuklarım ne Haley'in durumuna düşsünler, ne de o 5 kızın yerine diye.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: