3 Mayıs 2013 Cuma

"Zor Baba" Serisine Ne Dersiniz???

İki kişi evlenirken sadece o kişi mi evlenir, yoksa aileleri de evlenir, hep tartışılan bir konudur. Pek çok kişinin sorunu olan bu konu ve devamındaki olaylarla ilgili Hollywood'da tam 3 film çekildi. Gelin, filmlerimize bir bakalım.

  1. ZOR BABA (MEET THE PARENTS, 2000)
Greg (Ben Stiller), kız arkadaşı Pam'le ciddi bir ilişkiye başlamadan önce kız arkadaşının ailesinden onay almak zorundadır. Ama ortada büyük bir sorun vardır. Ne de olsa kızın babası Jack (Robert De Niro) şüpheci ve zor bir emekli askerdir. Jack, şüphelerinde hiç de haksız değildir çünkü damat adayı hem yahudi, hem de hemşiredir. Sonuç olarak bu ikilinin tanışması tam bir psikolojik savaşa dönüşür.

2. ZOR BABA VE DÜNÜR (MEET THE FOCKERS, 2004)

Greg ve kız arkadaşı Pam nihayet evlenme kararı alırlar. Artık ailelerin tanıştırılma zamanı gelmiştir. Pam ve ailesi Birkaç günlüğüne Greg'in ailesine misafir olacaktır. Ancak Greg'in ailesinin alt tabaka davranışları ve en mahrem konuların bile ulu orta konuşulması zor baba kayınpederin bu evliliğe onay vermesini biraz daha zorlaştıracaktır. (Bu arada Greg'in babasını oynayan Dustin Hoffman ve annesini canlandıran Barbra Streisand çok çok başarılılar.)

  1. ZOR BABA 3 (LITTLE FOCKERS, 2010)
10 yıl süren zorlu bir uğraştan sonra greg nihayet kayınpederinin gözüne girebilmiştir. Ancak asıl işi hemşirelik olan Greg paraya sıkışmıştır ve kendine geceleri da para kazanacağı bir iş daha bulur. Bu durum, kayınpederin kalbindeki şüpheci hisleri yeniden uyandırır. Hele bir de ikizleri doğum günü partisi için tüm aileler bira araya gelince, ve hele bir de Pam'in eski sevgilisi de partiye katılınca, Greg evin reisin kim olduğunu bir kez daha kanıtlamak zorunda kalır.

Filmlerin üçü de fena değil. Üçüncü biraz zorlama olmuş ama o da fena değil. Oyuncular bu kadar kaliteli olmasa hiç izlenmezdi, onu da belirtmekte yarar var.

Bu üç film bize gerçekten de evliliğin iki kişi arasında yapılmadığını anlatıyor. Şahsen ben de öyle düşünüyorum. Ama yine de bekarları korkutmayalım. Evlilik güzel şey. Evlenin, görün.

Bir dakika, karıştırdım. İzleyin, görün.

Hayata İyi Seyirler.

Hiç yorum yok: