4 Temmuz 2015 Cumartesi

"Blue Ruin" Kendi Hesabını Kendi Görmek İsteyenlerin Filmi...

Orta karar reytingleri ve belirsizlikleri yüzünden (bu kısma künyede değineceğim) bir türlü izlemek gelmiyordu içimizden. Ama artık izledik. Hadi şu filme bir bakalım.

Özet
2013 yapımı "Blue Ruin" adlı film dram türünde bir suç filmi. Hikayeye göre Dwight 30'lu yaşlarında bir medzuptur. Saç sakal birbirine karışmış, çöplerden beslenen, sokaklarda yatan, gizlice evlere girip kıyafet çalan bir divanedir. Ancak bir gün bir polis memuru gelir ve Dwight'ı karakola götürür. Yanlış anlamayın: Polisin amacı, Dwight'ı tutuklamak falan değildir. Sadece katilin iki gün sonra tahliye olacağını söylemek için yapmıştır o konuşmayı. Ve işte artık gün Dwight'ın günüdür. Peki Dwight katile ne yapacaktır; o katil kimi katletmiştir??? Hepsinin cevapları film boyunca verilecek...

Künye
Filmde tanıdığım bir kişi bile yok. Tek bir kişi bile. Ne senaristi, ne de yönetmeni. Sanırsın festival filmi. Öyle belli belirsiz bir durum. 

Yorum
Film çok gerçekçi ilerliyor. Gayet düşük bütçeli ve basit senaryolu bir film. Yalnız o kadar basit ki bazı soruların cevapları yok. Sadece çıkarımlar yaparak bulabiliyorsunuz. hatta bazen onu da bulamıyorsunuz.

Ama güzel film. Fena değil yani. Ha izlesek mi izlemesek mi? Size katacağı pek bir şey yok. Hatta bazı negatif duygularınızı körükleyebilir bile. 

Yani diyeceğim o ki: eğer intikam almak ya da kasten adam öldürmek gibi niyetleriniz varsa aman izlemeyin. Ama eğer öyle niyetleriniz yoksa, film işte... İzleyin...

P.S. Bu arada "Blue Ruin" hayal kırıklığı demektir...

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: