29 Ağustos 2016 Pazartesi

"Cennet" En Saçma Sonlu Film...

Harika başlayıp berbat biten bir filmden bahsetmek istiyorum size. 

heaven the film blanchett ile ilgili görsel sonucuÖZET
2002 yapımı "Cennet" (Heaven) adlı film dram türünde bir suç filmi. Hikayeye göre genç bir kadın bir iş adamının odasına gizlice girip bomba yerleştirir ve binadan uzaklaşır. Bombanın patlamasını uzaktan seyrettikten sonra polise kendini ihbar eder. Polis, kadını evinde yakalar ve yaka paça karakola götürür. Pişman değildir. Kocasının ölümünden sorumlu tuttuğu pislik iş adamına gerekli cezayı verdiğine inanmaktadır. Ancak genç kadın, işin aslını o an öğrenir ve şok olur. Çünkü o bomba o adamı değil; biri temizlikçi kadın, ikisi çocuk, biri de çocukların babası olmak üzere dört kişiyi öldürmüştür. İşte genç kadının karakoldaki ifade süreci böyle başlamış olur.

Künye
Filmde genç kadını Cate Blanchett oynuyor. Kendisine karakol katibi rolüyle Giovanni Ribisi eşlik ediyor.
Filmin yönetmeni ise Cloud Atlas ve Koş Lola Koş'un da yönetmeni olan Tom Tykwer. 

YORUM
Ben hayatımda bu kadar iyi başlayıp bu kadar saçma biten başka bir film görmedim. Gerçi filmin hikayesi üçlemeymiş. Cennet, Cehennem ve Araf üçlemesi. Belki devamında makul bir şeyler vardır diyeceğim ama yine çok saçma bitti. Çok fenaydı çok. 

Bu sebeple filmi tavsiye edemiyorum. İleride üçlemeyle ilgili bir çalışma yapılırsa işte o zaman tekrar değerlendiririz.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: