1 Eylül 2016 Perşembe

"Gün Işığı Temizleme Şirketi" Durağan ve Sıradan...

Sıradan insanların hayat mücadelesi pek çok filme konu olmuştur. Karakterlerin kimisi (kimi demem gerektiğini biliyorum ama kimisi, birisi demek daha çok hoşuma gidiyor) zorbalardan çile çeker; kimisi amansız bir hastalıktan; kimisi de geçmişten kalma bir beladan.

Burada bir kadın var ki hem geçmişinden, hem bugününden, hem de geçim sıkıntısından yana çok dertli.

Okuyalım efendim...

sun shine cleaning ile ilgili görsel sonucu
Rose - Norah
ÖZET
2008 yapımı "Günışığı Temizleme Şirketi" (Sunshine Cleaning) adlı film dram türünde. Hikayeye göre Rose bir çocuk annesi genç bir kadındır. Çocuğunun babası olacak adamdan pek hayır yoktur. Rose geçimini evlere temizliğe giderek sağlamaya çalışmaktadır. Ancak çocuğunu özel okula göndermek zorunda kalan Rose'un daha fazla gelire ihtiyacı vardır. Bir gün ekonomik arayış içindeki genç kadının ayağına yeni bir fırsat gelir: Biyolojik artık temizliği. Yani intihar eden,ölen, öldürülen vb. kişilerden arta kalan doku temizliği. Bu işten iyi para kazanabileceğini fark eden genç kadın, alkolik kız kardeşini de yanına alır ve kolları sıvar.

KÜNYE
Filmde Rose'u Amy Adams ve kız kardeşini de Emily Blunt oynuyorlar. 

Yorum
Film çok durağan bir film. Hatta başarı öykülerini anlatan filmler arasında pek de öne sıralarda bulunabilecek bir film değil. 

Hele ailenin çocuğa karşı gösterdiği tavırlar hiç hoş değil. 

Bu yüzden maalesef tavsiye edebileceğim bir film değil. Imdb reytingi nasıl o kadar yüksek olmuş anlamadım. (imdb: 6.9/10)

Yine de izlemek isterseniz; siz bilirsiniz.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: