1 Kasım 2012 Perşembe

"X-Men Başlangıç: Wolverine" Nasıl Oluştu???

Çizgi roman... Çizgi roman... Çizgi roman... Çizgi roman severler bilirler: X-Men serüvenleri, yıllar süren bir çizgi roman serisidir. Profesör Xavier'in mutant talebeleri ve onların eğitmenlerinin kahramanlıkları dillere destandır. Cyclops'un, Beast'in, Rogue'un, Storm'un hikayelerine doyum olmaz. Ama en keyifli serüvenler her zaman Volverine'indir. Bu sebeple olacak ki sadece Wolverine'in, X-Men serisinden bağımsız çizgi romanları çıkmıştır. Doğal olarak Wolverine için ayrıca film çekmek de farz olmuştur.

"X-Men Başlangıç: Wolverine" işte bu ilginç süper kahramanın doğuş hikayesini anlatıyor. 2009 yapımı filmde Logan ve abisi Victor'un çocukluğuna kadar inilmiş. Daha iki küçük çocukken mutant olduklarını çok acı bir olayla keşfeden iki kardeş, evlerini terketmek zorunda kalırlar. Hisleri, hareketleri ve yürüyüşleri birer insandan ziyade, birer vahşi hayvanı andırmaktadır. Ayrıca ellerinden çıkan güçlü kemikten pençeleri ve kendini hızla onaran vücutları sayesinde adeta iki kurt adama dönmüşlerdir. Bu iki olağanüstü güç sayesinde neredeyse ölümsüzleşen iki kardeş, yıllarca kendilerini bir o savaşta bir bu savaşta omuz omuza çarpışırken bulurlar. Ne zaman ki Logan (ve bunun gibi bir kaç yetenekli mutant daha) Albay Stryker tarafından, türlü türlü deneylerle ölüm makinesine dönüştürülünce, Victor'la Logan'ın arası açılır ve iki kardeş iki düşman olur. Bir taraftan abisiyle mücadele etmek durumunda kalan ölüm makinesi Wolverine, bir taraftan da Stryker'dan intikam almak ve onun korkunç planlarına dur demek zorunda kalır. 

Filmin yönetmeni Gavin Hood ve senaristi David Benioff çok başarılılar. Yıllardır Wolverine'i canlandıran Hugh Jackman ise, sanki artık gerçekten kurt adam gibi. Filmin diğer oyuncuları da rollerine cuk oturmuşlar.

Ben bu filmi çok beğeniyorum. Yıllardır çevirip çevirip bir daha izlerim. Siz de bu tür fantastik hikayeleri seviyorsanız, mutlaka izlemelisiniz.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: