27 Şubat 2017 Pazartesi

"Dr Strange" Kendini Beğenmişler İçin Gelsin...

Sinemalarda kaçırdığım bir film vardı. Kaçırmayı önemsemediğim bir film. Ve şu an pişmanım: keşke sinemada izleseydim. Size filmden bahsedeyim.

ÖZET

2016 yapımı “Doctor Strange” Marvel'a ait fantastik türde bir çizgi roman uyarlaması. Hikayeye göre Doctor Strange -bir cerrah olarak- üstün yetenekleri ve maharetli elleri sayesinde büyük bir şöhrete ve paraya sahip olmuştur ve beyin cerrahisinde zirveye oturmuştur. Ancak ukalalıkta ve gıcıklıkta üstüne yoktur. Bizim gıcık cerrah bir gece süper hızlı spor arabasıyla süper hızlı bir kaza yapınca ağır yaralanır ve maalesef o maharetli parmakların her biri teker teker kırılır. Bir daha asla eskisi gibi olamamaktan korkan doktor, çaresizce çare arar. Ancak modern tıp bizim ukala doktorun derdine çare olamaz. Doktor, aradığı çareyi Uzak Doğu kültürüne ait bir öğretide bulabileceğini öğrenir ve soluğu Asya'da alır. Peki acaba artık çatal bile tutamayan titrek eller yeniden neşter tutabilecek midir?

KÜNYE
Filmde Doktor Strange'i Hollywood'un gelmiş geçmiş en ilginç yüzlere sahip oyuncusu Benedict Cumberbatch canlandırıyor. Beyefendi sanki bu karakteri canlandırmak için doğmuş. Yüzü çizgi romanlardakiyle tıpatıp aynı.

YORUM
Film tam bu zamanın filmi. Bundan 10 yıl önce böyle bir film çekilemezdi. Görsel efekt teknolojisi yetmezdi. İnanamazsınız; dehşet. Böyle bir görsel şölen olamaz. Zaten o yüzden pişman oldum filmi 3D sinema salonunda izlemediğime.

Doktor Strange Marvel'ın en iyi işlenmiş karakterlerinden biridir ve filmde de çok iyi işlenmiş. Görünüşe göre bundan sonraki Avengers filmlerinde de boy gösterecek.

Filmdeki bazı diyaloglar maalesef çok yapaydı ve doğalından uzaktı. Hatta bazen kendini tekrarlayan diyaloglar bile vardı. Sanırım filmin reytingini bir tık düşüren şey bu. Bir de kötü adamın yeterince işlenememiş olması.

Onun haricinde son derece güzel bir fantastik aksiyondu. Mutlaka izleyin derim. Bilim kurgu ya da fantastik seviyorsanız; ziyadesiyle doyurucu olacağına eminim.

Hayata İyi Seyirler...


P.S. Bir Marvel klasiği... Filmi sonuna kadar izleyin. Çünkü iki sahne daha var.

Hiç yorum yok: