13 Ekim 2012 Cumartesi

Aşk Hikayeleri "Not Defteri"ne sığar mı???

Romantik film izlemem. Romantik komedi bile izlemem. Ama geçenlerde, okulların açıldığı ilk gün öğrencilerimle tanışırken, "En sevdiğin film ne?" diye sorduğumda, kız olsun erkek olsun bir çoğunun ağzından "The Notebook" (Not Defteri) çıkınca "Allah Allah, bir izleyeyim bari" dedim. Filmin reytingleri çok yüksek, ama "aşk filmi" olduğu için gözden kaçırmışım ben tabi.

2004 yapımı filmin senaryosu çok basit: Zengin kız, fakir oğlan. Bizim gibi Yeşil Çam kültürüyle yetişmiş bir nesile bunu yutturamazsınız. Ama filmin kurgusu çok daha derin ve çok daha anlamlı. Zaten diğer romantik filmlere fark attığı nokta bu. Filmin Filiz Akın'ı Rachel McAdams. Hanımefendi gerçekten de oyununun hakkını vermiş. Filmin Ediz Hun'u da Ryan Gosling. Beyefendinin oynadığı "Noah" (Nuh) karakteri bir sembol. Tıpkı tahtadan gemi yapan marangoz Nuh Peygamber gibi, bizim esas oğlan Nuh da ahşap işleriyle uğraşıyor. Ama fakir oğlumuz bir gemi yerine ahşap bir ev yapıyor.

Film çok güzel, sıcacık bir film. Hatta bazen fazla sıcak, o yüzden yanınızda kimlerle izleyeceğinize dikkat edin. İster yalnız izleyin, ister birisiyle izleyin. Ama izleyin.

Hayata İyi Seyirler... 

Hiç yorum yok: