5 Ekim 2012 Cuma

"Patrondan Kurtulma Sanatı" 8. Sanat Dalı mı???

Komedi filmleri genellikle sıkıntılı olur. Bazen espiriler komik olmaz, bazen basitlik düzeyinde zevzekçe olur. Ama bu film çok eğlenceli bir film.

Bir kere kötü adamları, yani zalim patronları ünlüler canlandırıyor. Patronların biri cimri ve açgözlü Kevin Spacey. Diğeriyse cinsel sapık diş hekimi Jeniffer Aniston. Sonuncusu da ukala mirasyedi Colin Farrell. Patronların üçü de gerçekten çok fenalar. Öyle patronlarınız olsa herhalde siz de öldürmek istersdiniz. 

Ama asıl mesele patronlar değil madur durumdaki çalışanlar. Çalışanları adı sanı duyulmadık üç oyuncu canlandırmış. Bu üç yakın arkadaş, canlarına tak eden bir gün eski bir mahkumun danışmanlığında korkunç ama çapsız bir plan yaparlar. Kimse kendi patronunu öldürmeyecek, herkes ötekinin patronunu öldürecektir. Yani henüz yüzlerini bile görmedikleri insanların canlarını alacaklardır. Böylece kimse onlardan şüphelenmeyecektir. Fakat adam öldürmek sandıkları kolay değildir, yakalanmamaksa hiç hiç kolay değildir. Hiç umulmadık şekilde gelişen olaylar silsilesi yine hiç umulmadık biçimde son bulur.

Çok keyifli, absürt bir film. "Hangover"la bile kapışır. İzlemenizi tavsiye ederim.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: