29 Kasım 2012 Perşembe

"Zindan Adası"ndaki Gizem Ne???

"Cebir" aşığı bir başka oyuncu da Leonardo Di Caprio olsa gerek. (Daha önce Angelina Jolie ile ilgili olarak Cebir Aşığı yorumunu yapmıştım.) Kendisini sıradan bir senaryoda izlemenin imkanı yok. Ne kadar karışık film var, hepsini bulup çıkarıyor. Ama nasıl oluyorsa hepsi de çok iyi filmler  oluyor.

Beyefendiyi yine karman çorman bir şaheserde, 2011 yapımı "Zindan Adası" (Shutter Island) adlı filmde izledik. Filmimize bir bakalım. Zeki ve başarılı bir polis şefi olan Teddy Daniels, Zindan Adasındaki Ashecliffe Akıl Hastanesinde yatmakta olan bir akıl hastasının ortadan kaybolması meselesiyle ilgili olarak görevlendirilir. Şef Teddy, bulantılı bir gemi yolculuğundan sonra gizemli ve depresif bir yer olan Zindan Adasına ulaşır. Bir akıl hastasının, böylesine korunaklı bir yerden nasıl kaçtığı sorusu, Teddy'nin aklını daha ilk dakikalardan karıştırır. Teddy, hemen işe girişir. Mıntıkayı gezer, personeli sorgular, diğer hastaları inceler, vb. konuyla ilgili ipuçları yakalamaya çalışır. Ancak arşivleri deşmesine izin verilmeyen Teddy, bir de elektrik kesilmesi sonucu başka hastaların da kaçtığını öğrenince, herkesten şüphe etmeye başlar.

Filmin yazarı Avatar'ın yapımcılarından olan Laeta Kaedridis. Bu denli güçlü bir filmin bir roman uyarlaması olduğunu söylemeye gerek yok herhalde. Hem de kitabın yazarı, "Gizemli Nehir" (Mystic River)ın da yazarı olan Dennis Lehane.

Gizemli devam edip sürprizli biten film gerçekten çok güzel. Filmi mutlaka izleyin. Ama kafanız sakinken, cep telefonunuz kapalıyken ve çocuklarınız uyurken. Zira bu gizlemli filmi anlamak, başka türlü pek mümkün gözükmüyor.

Hayata İyi Seyirler... 

Hiç yorum yok: