28 Kasım 2012 Çarşamba

"Başkanın Adamları" Skandalı Gizleyebilecek Mi???

Roman uyarlamalarını çok sevdiğimi daha önce söylemiştim. Romanla hiç bağdaşmasa bile bu tür filmler çok güçlü oluyor. İşte size Larry Beinhart nın yazdığı “Amerikan Kahramanı” (American Hero) adlı romandan uyarlama bir film.

1997 yapımı “Başkanın Adamları” (Wag The Dog). Filmimize bir bakalım. Başkanlık seçimlerine 2 hafta kala en güçlü başkan adayının (ki kendisi aynı zamanda mevcut başkandır) genç bir Ateş Böceği Kızla yasak ilişki yaşadığı ortaya çıkar. Seçim kampanyası bir anda alt üst olan başkanın imdadına danışmanı (daha doğrusu akıl hocası) Conrad Brean (Robert De Niro) yetişir. Conrad'ın, bu durumu örtbas etmek için gündem değiştirmekten başka çaresi yoktur. Conrad, halka “suni bir savaş” sunmak zorundadır. Ancak bunun 2 hafta boyunca kamu oyunu meşgul edebilmesi ve yeterince gerçekçi olabilmesi için profesyonel bir yapımcıdan yardım almak zorundadır. Bunun için ilk çaldığı kapı ise Stanley Motts'un (Dustin Hoffman) kapısıdır. İki kurt güçlerini birleştirirler ve 2 hafta sürecek “asparagas maratonu” başlar.

Bu tür durumlara artık öyle çok rastlıyoruz ki bu insanlara bir ünvan bile verildi: “Gündem Mühendisleri”. Bu yüzden "Başkanın Adamları" yurdum insanı için biraz sıradan gelebilir.

Film gerçekten başarılı. Zayıf gördüğüm yerleri de yok değil, ama kurgu dahice. İzleyin, Ana Haber Bültenini mi izliyoruz yoksa, film mi izliyoruz, karıştırın.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: