21 Aralık 2012 Cuma

"2012"de Kıyamet Kopacak Mı???

Bugünün tarihi "21 Aralık 2012" olur da, "2012" filme değinmeden olur mu? Çoğumuza efsane gibi görünse de bazıları bu (sözde) Kıyamet Senayosuna inanmış olacaklar ki bugün bir kaç öğrencimin sınıfta olmadığını farkettim. "Nerede bu gelmeyenler?" diye sorduğumdaysa "Hocam bugün 21 Aralık 2012 ya, annesi göndermemiş." gibi cevaplar aldım. İlginç, değil mi:)))

2009 yılında yayınlanan "2012" adlı filme bir bakalım.  Bir fizik profesörü olan Adrien Helmsley, güneş sistemlerindeki tufanlar yüzünden Dünya'nın çekirdeğinde hızla ısı artışı olduğunu tespit eder. Bu durumun önlenemez olduğunu ve hemen önlem anlınmazsa insan ırkının yok olacağını ön gören Adrien, bu durumu derhal Amerikan Başkanına iletir. Durumu hızla değerlendiren Amerikan Yönetimi başta olmak üzere tüm dünya liderleri "Nuh'un Gemisi"ne benzer gemiler inşa etmeye başlarlar. Tek amaç, hayatta kalmaktır.

Bu tür senaryoların en tipik özelliklerini taşıyan bu "ultra sıradan" filmde, dengesi bozulmuş bir doğa ya da Dünya ve bunu farkeden bir fizikçi, bir Amerikan Başkanı, bir siyasi bir de askeri kurmay grubu, vb ögeler görüyoruz. (Ne de olsa filmin yönetmeni "Yarından Sonra" ve "Independence Day" filmlerinde de imzası bulunan Roland Emmerich)

Filmi izleyin. Tabi yapacak "hiç ama hiç" bir şeyiniz yoksa. E Tabi bir de yarın hala yaşıyor olursanız:)

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: