30 Aralık 2012 Pazar

"Büyük Balık" Yakalamak Kolay Olacak Mı???

Hepimiz babalarımızın abartılı gençlik hikayeleriyle büyüdük. Ama hiçbirimiz o hikayelerin peşine düşmedik. Birimiz hariç: Ed Bloom.
2003 yapımı “Büyük Balık”a (Big Fish) bir bakalım. Ed, babasının köyünde mutlu bir çocukluk geçirmiş şirin ve genç bir adamdır. Ancak çok sevdiği babasının ölümü, onun kabuğunu kırmasını sağlayacaktır. Çünkü Ed, babasının hikayelerinde geçen (ama aslında inanmadığı) yapışık ikiz Japon kızların, dev adamların ve uçan balıkların peşine düşecektir. Peki Ed filmin sonunda neyle karşılaşacaktır. Babasının anlattıkları gerçek midir, yoksa fantastik masal mıdır?

Filmin başrolünde, Star Wars'dan beri hiçbir yere yakıştıramadığım Ewan McGregor'u görüyoruz. Filmin bir roman uyarlaması olduğunu belirtmek yerinde olacak diye düşünüyorum. Romanın yazarı Daniel Wallace. Bu fantastik filmin yönetmeni ise “Makas Eller”in de yönetmeni olan Tim Burton'ı görüyoruz.

Filmin reytingleri çok çok yüksek. Hatta bence böyle masalsı bir film için fazlasıyla fazla. Sakın bana “Ama aslında çok derinlikli bir film” demeyin, fena yaparım. Yine de izleyip izlememeye kendiniz karar verin.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: