29 Aralık 2012 Cumartesi

"Git Başımdan" Ama Nereye???

Ne zamandır izlemek istediğim bir filmi nihayet izleme fırsatı buldum. Hani şu "yol arkadaşlığı yapmak zorunda kalan iki zıt kişilik" türünden bir hikayeyi anlatan bir film.

2010 yapımı "Git Başımdan" (Due Date) adlı filme bir bakalım. Peter (Robert Downey Jr.), Los Angeles'taki eşinin doğumuna yetişmeye çalışan bir mimardır. Ethan (Zach Galifianakis), ise ünlü bir oyuncu olmak için Hollywood'a giden bir çılgındır. Atlanta hava alanında bu iki adamın valizleri karışır ve ağız dalaşı başlar. Uçağa binen bu iki adam, yaşadıkları polemik sırasında "bomba, terörist, vb" yasaklı kelimeler kullandıkları için uçaktan atılırlar ve uçuş yasağı listesine alınırlar. Birlikte bir araba kiralamak ve ülkeyi bir baştan bir başa "beraberce" kat etmek zorunda kalan ikilinin 5 günlük yolculuğu bir kabusa dönüşecektir. Peki bu zorlu yolculuğun sonunda Peter, karısının doğumuna yetişebilecek midir?

Basit ve çok işlenmiş bir hikaye. Tek özelliği ise başrolde iki ünlü oyuncunun oynaması. Maalesef "başarılı oyunculuklar" diyemeyeceğim çünkü her iki beyefendiyi de daha önce benzer rollerde izlemiştik.  Peter karakteri, Robert Downey Jr.'ın Sherlock Holmes karakterinin bir benzeri. Eathan karakteri, Zach Galifianakis'in "Hangover"daki karakterinin aynısı. Zaten filmin yöetmeni Todd Phillips, Hangover 1 ve 2'nin yönetmeni.

Öylesine bir film işte. İzleyin, vakit geçirmiş olun.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: