29 Aralık 2012 Cumartesi

Ya Dünya "Ahmaklar"a Kalırsa???

Ana teması "Alternatif gelecek" olan filmler her zaman çok dikkatimi çekmiştir. Bu türden izlediğim en son film Justin Timberlake'in oynadığı "In Time" (Zamana Karşı) idi. Bugünse bize yine fantastik bir gelecek sunan başka bir bilim kurgu filmi izledim.

Size 2006 yapımı "Idiocracy" (Ahmaklar) adlı filmden bahsedeyim. 2005 yılında insanlarının kaydadeğer bir hızla IQ'larının düştüğü tespit edilmiştir. Konuyu araştıran bilim adamları, ortalama bir asker olan Joe'yu ve hayat kadını Rita'yı denek olarak seçerler. Joe ve Rita, askeri bir labaratuvarda birer tabut içine yatırılıp 1 yıl süreyle uyutulacaklardır. Ancak bir şeyler ters gider ve bu iki zavallı 500 yıl boyunca tabutlarında uyurlar. 2505 yılında dünyaya yeniden gözlerini açan Joe ve Rita bambaşka bir dünyaya uyanacaklardır. Çünkü insanların IQ seviyesi yerlere vurmuş, herkes aptallaşmıştır. Amerikan Başkanı eski bir porno yıldızıdır. 90 dakika boyunca bir popo resmi gösterilen "K.ç" isimli film, 8 dalda Oscar kazanmıştır. Tarlalar enerji içeceğiyle sulanmaktadır. İdiotlar doktor, embesiller avukat, moronlar öğretmen olmuştur. Böyle bir dünyada en zeki insan olduğu farkedilen Joe, tüm direnmelerine rağmen İç İşleri Bakanı seçilir. Oysa Joe'nun tek amacı bir zaman makinasına binip 500 yıl öncesine geri dönmektir.

Filmin ana karakteri pek de ünlü isimler değil. Hatta yazarı ve yönetmeni de. Beğeni oranlarının da çok yüksek olmadığınısöylemek zorundayım. Yine de eğlenceli bir film. Bence böyle bir kurgu bulunmuşken senaryo çok daha fazla abartılabilirdi.

İzleyin, halinize şükredin.

Hayata İyi Seyirler...

P.S. Sürpriz son için filmi en sonuna kadar izleyin.

Hiç yorum yok: