13 Aralık 2012 Perşembe

"This Is It" Bu Mudur??? Budur!!!

"Michael Jackson'ı nasıl bilirdiniz?" sorusuna "İyi bilirdik" diyenlerdenseniz, tam size göre bir belgeselimiz var. Yanlış duymadınız, film değil belgesel.2009 yılında, MJ'in ölümünden hemen sonra derlenmiş; sinema salonlarında gösterime girmiş, milyonlarca insan tarafından izlenmiş, reytingleri ve hasılatı yüksek bir belgeselden bahsediyorum.

"This Is It" (Budur) adlı belgeselde MJ'in, mesleğine 10 yıl ara verdikten sonra yeniden sahnelere dönüş hikayesini anlatılıyor. MJ, o aralar arka arkaya vereceği 50 konserlik turnesi için gece gündüz ama sessiz sedasız hazırlanıyordu. Ancak "This Is It" adlı turneye 8 gün kala ölmesiyle sonlanan turnenin provaları şans eseri kaydedilmişti. Hem de ne için mi? Arşivlenmek için. Peki sonra ne oldu? Bu çok ani ölümün ardından, son rötuşları atılmakta olan konserlerin en can alıcı kareleri birleştirildi ve aynı adlı filme dönüştürüldü. Böylece arşivlerde çürüyeceği beklenen öylesine yapılmış çekimler, milyonlara ulaştı. 

Filmi izlediğinizde, zavallı Michael'in nasıl olup da öldüğünü kolayca anlayabilirsiniz. Sağlığının git gide bozulduğu çıplak gözle bile görülebiliyor. İlk haftalarda son derece enerjik ve istekli olan MJ, son haftalara girildiğinde çok temkinli ve tedbirli, ve hatta yer yer tedirgin olmaya başlıyor. Bunu özellikle "Thriller"ın kostümlü provalarında olmak üzere, bir kaç şarkıda daha kolayca görebilirsiniz.     

Dansı, müziği, MJ'i, nezaketi, soğuk kanlılığı ve özellikle "sevgi"yi seviyorsanız, bu ölü doğmuş muhteşem prodüksiyonu mutlaka izleyin. Pişman olmazsınız.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: