8 Ocak 2013 Salı

"Anestezi" Almak Gerçekten Sakıncalı Mı???

Şu hayatta en çok neden korkuyorsan, onunla yüzleşiyorsun. Bebek beklediğim dönemde konusunu çok iyi bildiğim ve çok merak ettiğim bir film olan "Anestezi" (Awake) filmini izlememiştim. Ne için? Korktuğum için. Peki ne oldu? Korktuğum başıma geldi. Tıpkı Clay'in başına gelenler gibi. 2007 yapımı filmimize bir bakalım.

Clay (Hayden Christensen), zengin bir ailenin yakışıklı ve düzgün karakterli, genç veliahtıdır. Ama Clay'in çok şanssız olduğu bir nokta vardır: Clay, kalp hastasıdır ve kalp nakli için yıllardır beklemektedir. Bir süredir evin asistanlarından Sam (Jessica Alba) ilişkisi vardır ancak Clay'in bu durumu, annesiyle paylaşmaya niyeti yoktur. Çünkü annesinin bu ilişkiye onay vermeyeceğinden emindir. Ancak bu süresiz bekleyiş bir gün Sam'in canına tak eder ve Clay annesine Sam'dan bahsetmek zorunda kalır. Annesinin tepkileri tam da beklendiği gibidir. Fakat ertesi gün Clay için yepyeni bir umut doğmuştur. Çünkü Clay'e uygun kalp bulunmuştur. Clay hemen ameliyat masasına yatırılır ve operasyon başlar. Ancak bir sorun vardır. Clay'e anestezi verilmiştir ancak Clay uyumaştır. Clay parmaklarını bile oynatamamakta ama vücuduna yapılan her manipülasyonu hissetmekte ve konuşulan herşeyi duymaktadır. Ameliyat boyunca sessiz çığlıklar atan Clay, hayatının en zor saatlerini yaşayacaktır.  

Film çok orjinal. Kimin haklı, kimin haksız olduğuna yada kimin bazen iyi, bazen olduğuna bir türlü karar veremediğiniz bir film. İzleyin, kafanız kafanız karışsın. İzleyin, dua edin (ki hayatınız boyunca böyle birşey başınıza gelmesin.)

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: