18 Ocak 2013 Cuma

"Natalee Holloway İçin Adalet" Tecelli Edecek Mi???

Gerçek yaşam öykülerinin filmleri çoğu zaman sinemaseverlerin gözdesi olmuştur. Ama sonu muğlak biten filmlerin, izleyiciyi tatmin etmediği de çok açık. İşte bu filmlerden biri.
2011 yapımı "Natalee Holloway için Adalet" (Justice for Natalee Holloway) adlı filme bir bakalım. Natalee (Amy Gumenick) adlı genç kız, katıldığı bir partide tanıştığı Joran (Stephen Amell) adlı yakışıklı bir gencin cazibesine kapılır ve yakınlaşan çift partiden birlikte ayrılır ve sonra Natalee'yi bir daha gören olmaz. Natalee'nin annesi Beth (Tracey Pollan) çaresizce kızını aramaya başlar. Ancak hukuki süreçte, delil yetersizliğinden dolayı dava kapanır. Bir süre sonra Beth güçlü bir delil bulur ama adalet, Joran denen çocuğun zengin ve nüfuzlu ailesinin lehinde gelişir. Bu işten kolaylıkla sıyrılmayı başaran Joran, Beth'in zaafından yararlanmaya başlar ve para karşılığı Natalee'nin akıbetini anlatacağını söyler. Fakat her seferinde başka bir yalan anlatır. Peki acaba gerçekte Natalee'ye ne olmuştur?

Filmi neden sevmediğimi tekrar söyleyeyim: Filmin sonunda yukarıdaki soruya cevap almış olmuyorsunuz. O zaman bu film niye çekildi? Başka Natalee'ler olmasın diye mi? Olabilir, bilemiyorum.

Sonu böyle muğlak biten iki film daha izlemiştim bir zamanlar. Biri "Karındeşen Jack"ti, diğeri de "Zodiac"tı. İkisini de izlediğime pişman olmuştum, bu da üçüncüsü. Çünkü filmin sonunda elime bir şey geçmedi. 

Sizin anlayacağınız, izlemeye değmez. Yine de siz bilirsiniz.

Hayata İyi Seyirler...  

Hiç yorum yok: