18 Ocak 2013 Cuma

"Sefiller" Müzikali Nasıl Bir Film???

Şu hayatta kimse durup dururken bir yerlere gelmiyor. 40 yıl düşünsem aklıma gelmez, Hugh Jackman'ı ve Russell Crowe'u müzikal bir filmde, hem de “Sefiller” müzikalinde izleyeceğim. Üstelik de kendi sesleriyle ve muhteşem performanslarıyla.

Filmin girişindeki 5-10 dakikanın seyrine doyum olacak gibi değil. Çünkü en az görsel şölen kadar olağanüstü bir besteyle de hafızalarınıza kazınacak bir sahne...
 (Hugh Jackman) ve Javert'in (Russell Crowe) ölümüne dövüştükleri sahnedeki müzikal kapışmaları da anlatılır gibi değil... Devrimci Marius ve yoldaşlarının direnişlerinin tarifi yok... Cosette'nin zavallı annesi Fantine'nin çaresizliği içler acısı... İnsanların açlıktan, hastalıktan ve pislikten süründüğü sahneler...

Size filmin konusunu anlatacak değilim, büyük usta Victor Hugo'nun muhteşem eserini defalarca okudum, kitaba çekilen tüm filmleri de izledim.

Müzikal seven bir millet olmadığımız da kesin. O yüzden iki buçuk saatlik bu uzun filmin bazı sahneleri sizi bayabilir. Filmin tüm şarkılarının da aynı güzellikte olmadığını söylemek zorundayım. Filmin sonu da kitaba nazaran biraz daha iyimser bitmiş.

Ama bu filmi izleyin. Bu filmi mutlaka ve mutlaka izleyin.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: