25 Ocak 2013 Cuma

"Schmidt Hakkında" Neler Öğreneceğiz???

Şu Jack Nicholson yaşlandı, koca adam oldu, ama hala performansından bir şey kaybetmedi. Bir zamanların "Joker"ini bir gün bu rolde göreceğim hiç aklıma gelmezdi.
2002 yapımı "Schmidt Hakkında" (About Schmidt) adlı filme bir bakalım. Warren Schmidt (Jack Nicholson) emekli olduktan sonra eve kapanmış, adeta karısının başında ekşiyip duran sevimsiz bir ihtiyardır. Bir gün nasıl olduysa  dışarı çıkar ve dönüşte yaşlı (ama hayata bağlı) karısını evde ölü bulur. Bu ani ölüm, Warren'ı sarsmıştır. Bir de cenazeye gelen biricik kızlarının, o güne kadar içinde tuttuğu bir çok şeyi Warren'ın yüzüne çarpması Warren'ı daha derin bir yasa sürükler. Herkes evlerine dağıldıktan sonra Warren o evde hiç bir zaman sevgisini gösteremediği karısının anılarıyla yapayalnız kalmıştır. Evin her köşesinde karısından kalan eşyaları toplamaya başlayan Warren, karısının özel eşyalarının arasında korkunç bir şey bulur: Karısının başka bir adamdan aldığı aşk mektupları... Bu kötü sürpriz acaba karısının çapkınlığından mı, yoksa kendi sevgisizliğininden mi kaynaklanmıştır? Warren bu gerçekle, çıkacağı yolculukta yüzleşecektir.

Film sevimli bir drama. Trajikomik türden de diyebiliriz. Bilinçaltımızın bize nasıl hata yaptırabileceğini yada bazen bilinç altımızı gizlemek için ne yalanlar attığımızı gösteren çok güzel bir film. Filmin bir roman uyarlaması olduğunu da ilave edeyim.

Filmi izleyin. Size tatlı tatlı tebessüm ettireceğinden eminim.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: