25 Ocak 2013 Cuma

"Amerika Rüyası" Nedir???

Çocukken izlediğim, yakın bir tarihte yeniden izlediğim ve aynı tadı  yeniden aldığım çok cici bir filmden bahsetmek istiyorum. Eddie Murpy'nin yine kılıktan kılığa girdiği romantik komedi türünde bir film.

1988 yapımı “Amerika Rüyası” (Coming To America) adlı filme bir bakalım. Prens Akeem (Eddie Murphy) Afrikalı bir Kralın biricik oğludur. Gençtir, yakışıklıdır, bakımlıdır, iyi eğitimlidir. Yediği önünde, yemediği arkasındadır. Sarayda ya da saray dışında yürüdüğü yollara güller dökülerek gezmektedir. Ancak Akeem bu kadar imkana rağmen hiçbir zaman şımarık biri olmamıştır, aksine bu ilgiden sıkılmıştır.
Gün gelir, Akeem bir kızla evlenecektir. Düğünler kurulur, davetliler çağrılır, damat Akeem evliliğe hazırlanır ve Akeem'in karşısına ülkenin en güzel kızı getirilir. Ancak Akeem, kızla ilgili tuhaf bir şeyler sezer ve kızı tutup sakin bir yere çeker. Kız tam da Akeem'in düşündüğü gibi biridir. Yani tam bir kukladır. Bu durumdan hiç hoşlanmayan Akeem , kendi prensesini kendisi bulmaya karar verir. Hem de sıradan bir insan olarak. Akeem'in haritada karşısına çıkan yer, kulağa adeta prensesler diyarı gibi gelen “Queens” eyaletidir.
Film çok cici, çok sevimli. Hatta bence Eddie Murphy'nin en iyi filmi. Hatta senaristlerden biri Eddie Murphy'nin kendisi.
Kısacası izleyin, gülün.
Hayata İyi Seyirler...
P.S. Bu arada filmi dublajsız izlediğinizde Akeem'in babasını oynayan James Earl Jones'un muhteşem sesine dikkat edin. Kendisi Star Wars serisinde Darth Vader'ı seslendiren kişidir.

Hiç yorum yok: