14 Ocak 2013 Pazartesi

"Yukarı Bak"alım Mı???

Piyasadaki animayonların büyük çoğunluğunun beğeni oranlarının % 70'i geçtiğini biliyoruz. Ama %85'e yakın olanını az görüyoruz. Alın size bu başarıya ulaşmış animasyonlardan biri.
2009 yapımı “Yukarı Bak” (Up) filmine bir bakalım. Uçan baloncu Carl, çocukluk aşkıyla evlenmiş yıllarca mutlu bir evlilik sürmüş yaşlı bir adamdır. Eşi Ellie ile en büyük hayalleri evlerini bir kanyonun tepesindeki sakin bir yere taşımaktır. Ancak Ellie hayat yolculuğunu erken tamamlar ve Carl şehrin göbeğinde gökdelenlerin arasında kalmış evinde mutsuz ve yalnız bir hayata sürüklenir. Bu durum, ihtiyar Carl'ı etkilemiştir. İhtiyar Carl artık “huysuz ihtiyar Carl” olmuştur. Bir gün Russell adlı şişman ve izci bir okul çocuğu, Carl'ın kapısını çalar ve (okul ödevi için) bir yaşlıya yardım etmesi gerektiğini söyler. Ancak bizim huysuz ihtiyarın kafası, rahmetli karısının hayalini hayata geçirme planlarıyla meşguldür. Bu yüzden küçük Russell'ı tersler ve kapıyı yüzüne kapatır. Sonra da evinin bacasından binlerce uçan balonu gökyüzüne salar ve evini o ruhsuz şehir hayatından kurtarmak üzere gökyüzüne doğru uçurur. Ancak Carl'ın hiç beklenmedik bir misafiri olacaktır. Şişman izci Russell...

Film çok güzel. Eğer evinizde böyle huysuz bir ihtiyar, ya da herşeye maydanoz olan şişman sevimli bir çocuk varsa çok rahat empati kurabileceğiniz bir film. İzleyin, gülümseyin.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: