25 Şubat 2013 Pazartesi

"Korsanlar" Ödülü Kapabilecekler Mi???

Bir zamanlar kalplere korku salan "korsan" kelimesinin şimdilerde sempatik ve eğlenceli bir kavram olması, hele bir de animasyon bir yapımın esas teması olması size de ilginç geliyor mu? Bana çok ilginç geliyor doğrusu.

2012 yapımı "Korsanlar" (Pirates: Band of Misfits) adlı filme bir bakalım. Kaptan Korsan (Hugh Jackman tarafından seslendirilen karakter), döküntü bir gemisi, 5 kişilik şaşkın mürettebatı ve şişman papağanıyla birlikte açık denizlerin korkulu rüyası olan bir kaptandır; demeyi çok isterdim ama maalesef diyemiyorum. Çünkü kendisi çok başarısız bir korsandır. 20 yıllık korsanlık kariyerinde bir kez bile Yılın Korsanı Ödülünü alamamıştır. Ama bu kez kararlıdır, o ödülü alacaktır. Yapması gereken tek şey, açık denizlerde yelken açan gemileri yağmalamak ve altınlarını çalmaktır. Kaptan Korsan ve mürettebatı bu amaç uğruna, gördükleri her gemiye saldırırlar ama bir gram altın bile bulamazlar. Tam ümitler tükenirken sürpriz gelişme olur çünkü soymaya kalktıkları son gemi ünlü bilim adamı Evrimci Charles Darwin'in gemisi çıkar. Darwin, Kaptan Korsan'ın aradığı hazinenin Kaptan Korsan'ın tam kucağında olduğunu söyler. Zira Kaptan Korsan'ın kucağındaki papağanın aslında bir papağan değil nesli tükenmiş bir "dodo kuşu" olduğunu söyler. Peki Kaptan Korsan elindeki kuşu satıp altına çevirecek midir, yoksa Yılın Korsanı Ödülünü elinin tersiyle geri mi çevirecektir?   

Filmde evrim teorisine, Charles Darwin'e ve İngiltere'nin ünlü kraliçesi Victoria'ya çok ciddi göndermeler var. Aynı zamanda film, En İyi Animasyon dalında Oscar'da da yarıştı ancak sonuç alamadı. Zaten reytingleri de piyasadaki diğer animasyonlara nazaran bi tık düşük.

Ama izlenebilir. Hatta bence izleyin, eğlenin.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: