24 Şubat 2013 Pazar

"Battleship" Uzaylıları Yenebilecek Mi???

Şu uzaylılar gelecekse gelsin artık. Hayal gücümüz, sınırlarını aştı. Neye benzeteceğimizi şaşırdık mübarekleri. Bir filmde yeşil ucubeler olarak gördüğümüz yaratıkları, diğer filmde salyaları sarkan alienler olarak görüyoruz. Şimdi bahsedeceğim filmde ise biraz daha insaflı davranılmış ve insana yakın bir formda gösterilmişler. Yani izlerken içiniz kalkmayacak.

2012 yapımı "Battleship" (Savaş Gemisi)'ne bir bakalım. Hopper (Taylor Kitsch) otuzuna merdiven dayamış ama hala bir kesere kulp olamamış serserinin biridir. Hopper, denizci subay olan abisinin ısrarları üzerine uluslararası bir donanmaya katılır ve teğmenliğe yükselir. Donanmaya yeni katılan askerler için bir tören yapılır. Artık müze olarak kullanılan eski bir savaş gemisinde emekli olan askerler, görevlerini yenilere devrederler ve yeni askerler ilk seferlerine çıkarlar. Ama bu ilk seferde karşılaşacakları ilk düşmanın uzaylılar olması hiç beklenmedik bir durumdur. Bu da yetmezmiş gibi birincil ve ikincil komutanların hayatlarını kaybetmelerinden sonra Hopper birden komutan oluverir. Vereceği ilk emir ise "Tüm gücümüzle saldırın" olacaktır.

Filmde rol alan iki sürpriz isim var. Bunlardan birincisi Rihanna. Hanımefendiyi donanma askerlerinin arasında sempatik ve mütevazi bir rolde izliyoruz. İkincisi ise Hollywood'da 2012 boyunca yapılan filmlerin % 90'ında gördüğümüz efsane oyuncu Liaam Neeson. Ama bu iki sürpriz oyuncu bile filmin reytinglerini yükseltmeye yetmemiş.

"Independence Day"i beğendiyseniz, bunu da bunu da beğeneceğinizi düşünüyorum. Zira kurgusu aynı, senaryosu farklı. Ha bir de ilave bir bilgi daha: Film aynı adlı bir bilgisayar oyunundan uyarlama.

İzlemek isterseniz, pop cornunuzu hazırlayın, dostlarınızı çağırın.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: