5 Şubat 2013 Salı

Yargıç Rusty "Masum" Mu???

Zeki insanla uğraşmak zordur. Onu kandıramazsınız ama o sizi kandırabilır. Ona kazık atamazsınız ama o size kazık atabilir. Hem de bunu hiç zorlanmadan yapar. Tabi isterse... Böyle bir adamı kitabına konu etmiş olan Scott Turow'un romanından uyarlama bir film...

2011 yapımı "Masum"a (Innocent'a) bir bakalım. Rusty Sabich (Bill Pullman) bir eşi ve bir oğlu olan 60 yaşlarında bir yargıçtır. Ancak dışarıdan bakıldığında mutlu bir aile gibi görünen Sabich ailesi, 20 yıldır aşamadığı bir problemin pençesinde kıvranıp kalmıştır. Peki 20 yıl önce ne mi olmuştur? Rusty'nin metresi (aynı zamanda meslektaşı) öldürülmüş, Rusty de katil olarak yargılanmıştır. Rusty davadan berat etmiştir ama karısının gözünde kendisini hiç bir zaman aklayamamıştır. 20 yıl sonra Rusty yine bir yasak ilişki yaşamaya başlar, üstelik oğlunun kız arkadaşıyla. Ve yine bir kadın ölür. Rusty'nin karısı (Marcia Gay Hayden). İlk zanlı ise Rusty'dir. Rusty tutuklanır. Peki Rusty masum mudur, yoksa masumu mu oynamaktadır?  

Film, güzel bir roman uyarlaması. Ama sinemalarda gösterime girmedi. TV filmi olarak yayınlandı. Ünlü  ya da yüksek reytigli bir film olmamasının en önemli sebebi bu. Filmdeki tuhaf ilişkiler de seyirciyi rahatsız etmiş olmalı. Ne de olsa yargıçlık, metreslik, oğlunun kız arkadaşıyla düşüp kalkmak gibi olgular biraz tabu konular.

Mahkeme filmlerini seviyorsanız yada yukarıda saydığım tabular ilginizi çekiyorsa filmi izleyebilirsiniz.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: