6 Şubat 2013 Çarşamba

"ParaNorman"

Şubat tatili boyunca animasyon stoklarını bitirmiş, yana yakıla animasyon arayan sevgili anne-babalar! Alın size kenarda köşede kalmış orta karar bir animasyon.
2012 yapımı "ParaNorman"a bir bakalım. Norman, küçük bir kasabada ablası, annesi, babası ve rahmetli büyükannesinin ruhuyla yaşayan bir çocuktur. Yanlış duymadınız, rahmetli büyükannesi dedim. Norman, paranormal güçleri sayesinde ölülerle konuşabilmektedir. Ancak buna kimseyi inandıramamaktadır. Bu yüzden ailesi devamlı Norman'ı düzeltmeye çalışmakta, arkadaşları da onunla konuşmamaktadır. Bir gün Norman'ın çatlak amcası ölür ve ruhu Norman'a gelir. Çatlak amcanın ruhu, Norman'a bir görev verir: "Kasabayı ölü kızın lanetinden kurtarmak". Norman görevi kabul etmek istemez ama kasabayı zombiler basınca başka bir çaresinin olmadığını anlar ve işe girişir.

Baştan söyleyeyim, film +7. Hatta belki +10. Yani animasyon diye çocuk filmi zannetmeyin. Zombi sahneleri bayağı gerçekçi. Kıymetli çocuklarınızı gece kabuslara boğmanın anlamı yok değil mi?

İzleyin, vakit geçirin.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: