31 Mart 2013 Pazar

"Los Angeles Sırları"

Bazen "Ne varsa eskilerde var" diyesim geliyor. Son zamanlarda şöyle komplike, zeka geliştirici ve sürpriz sonlu bir filme rastlamamıştım. Üstelik bir de yıldızlar geçidi şeklinde bir film. Elinizi sallasanız ünlüye çarpıyor. Kim Basinger'lar, Danny DeVito'lar havada uçuşuyor.

1997 yapımı "Los Angeles Sırları" (L.A. Confidentals) adlı filme bir bakalım. Her yönüyle örnek bir eyalet olan Los Angeles'taki bir polis karakolunda geçen hikayede birbirinden ilginç polis memurları yapmaktadır. Bud (Russell Crowe) kadın düşmanı erkeklerin agresif düşmanıdır. Jack (Kevin Spacey) eğlenceli, gamsız ama yetenekli bir polistir. Edmund (Guy Pearce), dürüstlük abidesi ve adalet temsilcisi hırslı bir memurdur. Bir birbinden farklı yeteneklere sahip bu üç polis kendilerini, gelmiş geçmiş en dallı budaklı cinayet soruşturmasının içinde bulur. Zira karşılarında hem basın, hem mafya, hem de çürük elma diye tabir edilebilecek hain polislerden oluşan grift bir çete bulunmaktadır. Peki genç kadınları estetik ameliyatlarla ünlülere benzetip sonra da onlara fuhuş yaptıran bu çeteyi çökertmek nelere mal olacaktır?

Filmin yönetmeni Curtis Hanson aynı zamanda "8 Mil" filminin de yönetmeni. Filmin aslında roman uyarlaması olduğunu ve yazarının da James Ellroy olduğunu söylemekte yarar var. Filmdeki ünlülerin her birinin oyunculukları muhteşem. Özellikle Russell Crowe dehşet bir performans sergilemiş. Hepsinin gençliklerini izlemek de çok hoş.    

Velhasıl kelam, film çok güzel. İzleyin, gerilin.

Hayata İyi Seyirler...

P.S. Filmde çok fazla karakter olmasından dolayı elinize kalem kağıt almanızı tavsiye ederim:)))

Hiç yorum yok: