2 Nisan 2013 Salı

"Güllerin Savaşı"nda Kazanan Kim Olacak???

Bir keresinde bir öğrencim şöyle bir soru sormuştu. "Hocam, kimya sınavından çıktığımızı ve kimya bilmediğimizi düşünebiliyor musunuz???" Bu cümle kafamda öyle yer etmişti ara sıra ben de benzer sorular soruyorum. Şunu gibi:  "Komedi filmi izlediğimi ama hiç gülmediğimi düşünebiliyor musunuz???"

1989 yapımı "Güllerin Savaşı" (The War Of Roses) adlı filme bir bakalım. Film, Avukat Gavin'in (Danny Devito), 13 yıl sigarayı bıraktıktan sonra niçin tekrar sigaraya başladığını anlatmasıyla başlar. Hikayeye göre, Oliver (Michael Dougles) ve Barbara (Kathleen Turner) henüz genç yaşta romantik bir tanışma sonucu evlenmiş ve iki çocuk sahibi olmuşlardır. Zaman, Rose çiftinin lehine işlemiş, Barbara mükemmel bir ev hanımı ve anne olmuş, Oliver çok paralar kazanmıştır. Günün birinde Barbara aniden bir telefon alır ve Oliver'ın kalp krizi geçirdiğini öğrenir. Ancak bir tuhaflık vardır. Bu haber, Barbara'yı üzmemiş, aksine mutlu etmiştir. Bunu farkeden Barbara derhal boşanma kararı alır ve mahkemeye başvurur Ancak sahip oldukları süper lüks ev, boşanma davasını yokuşa sürecek en önemli etken olacaktır.

Filmin yönetmeni usta oyuncu Danny Devito'nun ta kendisi. Filmin ilginç hikayesinin de bir roman uyarlaması olduğunu belirtelim.

Film fena değil ama herhangi bir kategoriye koyamıyorum. Hele komedi kategorisine hiç. Yine de farketmez derseniz, siz bilirsiniz.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: