15 Mart 2013 Cuma

"Rio"da Neler Olacak???

Animasyoooooooon!!! Her hafta bir tane izleyemezsem rahat edemiyorum. Alın size bir tane daha. Hem de "Buz Devri"nin yaratıcılarından.

2011 yapımı "Rio"ya bir bakalım. "Mavi Macaw" türündeki mavi tüylü tropik papağan Mavili, küçüklüğünden itibaren Linda tarafından büyütülmüş entelektüel bir kuştur. Mavili'nin hayatı Linda'nın çalıştığı kitapçıda bolca kitap okuyarak, kahve içerek ve eğlenerek geçmiştir. Ancak bir gün kitapçıya gelen bir bilim adamı Linda'nın ve Mavili'nin hayatını tümüyle değiştirecektir. Çünkü bilim adamı Tulio, Mavili'nin mavi macaw türünün son örneği erkek olduğunu ve türünün devam etmesi için Rio'daki dişi mavi macaw'la çiftleşmesi gerektiğini söylemektetir. Mavili ve Linda, başta bu teklifi kabul etmeseler de daha sonra kabul etmek zorunda kalırlar. Bu gezi, bu ikili için hayatlarının en büyük macerası olacaktır.   

Karakterleri seslendiren isimler çoğunlukla tanıdık. Anne Hathaway gibi, Jesse Eisenberg gibi. Yapımcılar da tanıdık olunca hemencecik filmin içine girebiliyorsunuz. Ama bu durum bir anlamda da olumsuz bir hava yaratıyor. Çünkü film gerçekten çok tanıdık, yani aşırı derecede tanıdık. İlk kez izlediğinizde bile 5. kez izlemişsiniz gibi gelecek kadar tanıdık. Ya da ben öyle hissettim, bilemiyorum.

Yine de izleyin ya da çocuklarınıza izletin tabi.

Hayata İyi Seyirler...  

Hiç yorum yok: