7 Mayıs 2013 Salı

"Köstebek" Deşifre Olacak Mı???

Şu Al Pacino'ya gangsterlik rolü yapışmış olsa gerek. Adam sanki İtalyan Mafyası'nın Hollywood'a soktuğu muhbirmiş gibi duruyor. Yanlış anlamayın, eleştirmek için söylemiyorum. Bayıldığım için söylüyorum. Yine öyle bir film yapmış ki birazdan hepimizi temizleyecek zannedersiniz.

1997 yapımı "Köstebek" (Donnie Brasco) adlı filme bir bakalım. Joe (Johnny Depp), Donnie Brasco kod adıyla mafyanın arasına sızmakla görevlendirilmiş bir FBI Ajanıdır. Donnie, değerli taş kaçakçısı rolünü oynayarak ilk avı Lefty'yi (Al Pacino) tavlar. Lefty, Donnie'den hoşlanır ve ilk gangsterler toplantısında Donnie'yi arkadaşı olarak tanıtır. Donnie artık Lefty'nin kanatları altındadır. Donnie, işini mükemmel yapmaktadır. Bir taraftan yöneticilere düzenli olarak haber sızdırırken diğer taraftan mafya içerisindeki yerini sağlamlaştırmaktadır. Ancak hesapta olmayan bir şey gelişir. Geçen günler Donnie'nin de Lefty'ye bağlanmasına sebep olmaktadır. Zira mafyanın pis işlerine 30 yılını vermiş ve yine de bir kesere kulp olamamış Lefty'nin acıklı öyküsü, Donnie'nin de FBI için canla başla çalışıp 30 sene sonra eline hiç bir şeyin geçmeyeceğini fark etmesini sağlayacaktır.

Filmde Donnie Brasco'yu oynayan Johhny Depp de, doğuştan gangster Al Pacino da muhteşemler. Filmin gerçek hikayeden alıntı olduğunu ve aynı zamanda bir roman uyarlaması olduğunu söylemekte yarar var. Hele filmin yönetmeni Mike Newell'in sayısız muhteşem filmin yönetmeni oladuğunu da belirtmek isterim. Mesela "Pers Prensi", "Harry Potter ve Ateş Kadehi", "Mona Lisa Gülüşü" ve "Dört Nikah Bir Cenaze" gibi. Zaten film gösterime girdiği sene En İyi Uyarlama Senaryo Oscar'ında yarışmış.

Film çok iyi. Reytingleri de çok yüksek. Mutlaka izleyin derim.

Hayata İyi Seyirler...

P.S. Filmin soundtrack'lerinden biri bizim Acun Ilıcalı'nın yıllardır sunduğu Survivor'ın konsey müziği. Dikkat etmenizi tavsiye ederim...

Hiç yorum yok: