30 Haziran 2013 Pazar

"Kod Adı: Olympus" İz Bırakmayacak Bir Aksiyon Filmi...

Bu gün öğlen eşimle birlikte bir film izledik. Film o kadar sıkıcıydı ki ki bir ara gelişme bölümlerinde 15-20 dakika kadar uyumuşum. Akşam üstü bir film daha izledik. Daha önce de defalarca izlemiş olduğumuz "Görevimiz Tehlike 4". Gece de bilgisayarımı elime alıp eşime "Öğlen izlediğimiz filmin adı neydi?" niye sordum. "Öğlen film izlemedik ki?!!" dedi. Ben de "İzledik canım." dedim. O da "Görevimiz Tehlike mi?" dedi. Yani düşünün; bugün bir film izledik ve hiç ama hiç etkisinde kalmadık. Hiç ama hiç hatırlamadık.


Gelin şu filme bir bakalım. 2013 yapımı filmin adı "Kod Adı: Olympus" (Olympus Has Fallen). Hikayeye göre Mike, Amerikan Başkanı Asher'ın en iyi korumasıdır. Bir akşam Başkan ve eşi elim bir trafik kaza geçirir. Kazada Başkanın ve eşinin bindiği araba uçurumun kenarında sıkışıp kalır. Mike, hızla Başkanı kurtarır ancak başkanın eşi arabayla birlikte uçurumdan düşmekten kurtulamaz ve orada hayatını kaybeder. Bu olaydan sonra Mike görevden uzaklaştırır. Aradan 18 ay geçer ancak ne Mike o geceyi unutabilmiştir, ne de başkan. Yine de her ikisi de hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeye çalışmışlardır.
O gün Başkan, Beyaz Saray'da Kore Cumhurbaşkanını ağırlayacaktır. Ancak görüşmeler esnasında hiç beklenmedik bir olay olur ve Beyaz Saray saldırıya uğrar. Daha da kötüsü 13 dakika içinde Beyaz Saray düşer. Şimdi Başkanı, rehineleri ve Beyaz Saray'ı kurtarmak için başlatılan operasyonun en önemli gönüllüsü Mike olacaktır.

Filmde Mike'ı Gerard Butler ve Başkan Asher'ı da Aaron Eckhart canlandırıyor. E tabi bir de böyle filmlerin değişmez aktörü Morgan Freeman'ı görüyoruz geri planda.

Ama bu kadroya rağmen filmi tavsiye edemeyeceğim. Zira filmin şu kadarcık özetinden bile sonunu tahmin edebileceğinize eminim. Hatta gelişmeleri bile az çok tahmin etmişsinizdir. Bir sinema sever değilseniz, 40 yılda bir film izleyen biriyseniz, belki beğenirsiniz.

İyisi mi şöyle diyelim. İzlemeniz ve unutmanız dileğiyle.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: