26 Haziran 2013 Çarşamba

"Suç Çıkmazı" Bir Hapishane Filmi...

Uzun zamandır doğru dürüst projelerde göremediğimiz iki usta aktörü bir araya getiren güzel bir filmden bahsetmek istiyorum size. Hem de hapishane filmlerine bayılan sinemaseverler için (bunlara ben de dahilim) çok iyi bir film.

2008 yapımı "Suç Çıkmazı" (Felon) adlı filme bir bakalım. Wade, işlerini yeni yeni yoluna koymuş bir çocuk babası genç bir adamdır. Çocuğunun annesiyle henüz evlenmemiştir ama düğün yakındır. Wade ve eşi, bir gece tam uyumak üzerelerken evin içinde tıkırtılar duymaya başlarlar. Wade, yatağın altındaki beysbol sopasını alır ve harekete geçer. Bu sırada hırsız da tabanları yağlamaya başlar. Wade hırsızın peşine düşer ve elindeki sopayla hırsıza bir tane vurur. Ancak sopa hırsızın başına isabet eder ve hırsız o anda ölür. Wade cinayetten yargılanır ve adam öldürmeye tam teşebbüsten 3 sene hüküm giyer. Hayata dair tüm planları bir anda mahvolan Wade için zor günler başlamıştır. Zira mahkumlar arasında korkunç bir ırkçılık vardır ve gardiyanlar da bundan nemalanmaktadırlar. Üstüne üstlük bir de Amerikan Hapishanelerinin en azılı mahkumu John Smith de Wade'in koğuşuna transfer olunca Wade dibi vurur. Peki Wade bu arbededen sağ çıkabilecek midir?

Filmde Wade'i "Blade" filminin kötü adamı Frost olarak tanıdığımız Stephen Dorff oynuyor. Azılı mahkum John Smith'i ise Val Kilmer canlandırıyor.

Filmin reytingleri çok yüksek. Ben de filmi çok beğendim. Sapla samanın birbirine karıştığı ve hiç bir şeyin dışarıdan göründüğü gibi olmadığını anlatan güzel bir film. Tek kabahati; bizde daha iyisinin olması. "Tatar Ramazan" :)

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: