18 Temmuz 2013 Perşembe

"Frankenweenie" Köpeğini Kaybeden Çocuğun Onu yeniden Hayata Döndürme Hikayesi...

Geçenlerde tv'de bir animasyona denk geldim. Oğlum izler belki diye açtım. Ama oğlum filmin çekimlerinden, filmdeki karakterlerden ve tiplerden korktuğu için filmi izleyemedi. Ne söylemek istediğimi -gelin- filmin özetini anlattıktan sonra anlatayım.

2012 yapımı "Frankenweenie" adlı animasyondaki hikaye -isminden de anlaşılacağı gibi- bir miktar tanıdıktır. Victor, içe kapanık bir orta okul öğrencisidir. Hayattaki tek arkadaşı çok sevdiği köpeği Sparky'dir. Bir gün Sparky, elim bir trafik kazası sonucu ölür ve Victor için hayatının en zor günleri işte böyle başlar. Kazadan sonra iyice içine kapanan ve her gün ağlayan Victor için hayatının dönüm noktası Fen Bilgisi dersinde gerçekleşecektir. Peki Fen Bilgisi dersinde ne mi olmuştur? Anlatayım. Victor'un çok sevdiği Fen Öğretmeni, sınıfta bir deney yapar ve elektrik enerjisinin ölü bir kurbağayı bile harekete geçirdiğini ispatlar. Victor'un kafasında şimşekler çakmıştır. Victor, Sparky'yi mezarından çıkarır ve deneyde gördüğü her şeyi tatbik eder. Ve sonunda amacına ulaşır. Sparky, hayata dönmüştür. Şimdi en önemli iş, Sparky'yi saklamak ve onu yaşatmaktır.

Film, en iyi animasyon dalında Oscar'a aday oldu. Yönetmeni Tim Burton, aklınıza gelebilecek pek çok çatlak projeye imza atmış çılgın bir adam. Beyefendi bu konuda da çılgınlığını göstermiş ve filmi siyah-beyaz çekmiş. Karakterleri de karamsar ve hortlak görünüşlerle betimlemiş. İşte benim oğlumun filmden çok korkmasının en önemli iki sebebi.

Çok keyifli bir film değil. Çok sıra dışı da değil. Ama alternatif bir Frankenstein uygulaması. İzlemek isterseniz, siz bilirsiniz.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: