11 Ocak 2014 Cumartesi

"Zafere Hücum" İzlemeden Ölmeyin...

Sabahın köründe sizin için internetin başına geçtim. Niye mi? Çünkü bugün pazar ve "n'apsak bugün?" diyenler için çok güzel bir film var. Onun reklamını yapayım dedim.

Özet
2013 yapımı "Zafere Hücum" (Rush) adlı film gerçek bir olaydan uyarlama. Hikayeye göre James Hunt yakışıklı, şakacı, hırslı, agresif, sapık bir formula 3 pilotudur. Hunt, işinde çok iyidir ve hedefleri çok yüksektir. Diğer taraftan Niki Lauda da bir formula 3 pilotudur ve o işinin en iyisidir. Hatta Hunt'tan bile daha iyi. En iyi. Tek fark Niki Lauda kısa boylu, fare suratlı, ciddi ve tek eşli bir kişiliğe sahiptir. Filmde baştan sona bu iki sıkı rakibin formula 1 pilotluğuna yükselme hikayeleri, şampiyonluğa yürüme hikayeleri, birbirlerine attıkları kazıkların hikayeleri ve son olarak ..................... (spoiler vermiyoruz) anlatılıyor.

gerçek Niki ve gerçek Hunt
Künye
Filmde James Hunt'ı Chris Hemsworth oynuyor. Niki Lauda'yı ise Daniel Brühl oynuyor. Ama hangisi baş aktör, hangisi yardımcı oyuncu karar vermek zor doğrusu. Filmin yönetmeni Ron Howard'ı "Akıl Oyunları"ndaki imzasından tanıyoruz. Senarist Peter Morgan'ı ise "İskoçya'nın Son Kralı"ndan. Filmin müziklerini ise Hans Zimmer yapıyor. Filmin kalitesini siz düşünün artık.

Yorum
Film muhteşem. İzleyin, bir daha izleyin, bir daha izleyin, bir daha izleyin. Öyle bir film yani. Erkeklerin dünyasına bambaşka bir açıdan bakan bir film. Ben çok beğendim. Umarım bu pazar gününde siz de beğenirsiniz. 

Mevlit Kandiliniz Mübarek Olsun.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: