14 Ocak 2014 Salı

"Turbo" O Hızlı; Diğerleri Öfkeli...


Eski animasyonları özlemeye başladım. Nerde o eski animasyonlar diyesim var. Bir “Sevimli Canavarlar” olsun, bir “Bolt” olsun, bir “Arabalar” olsun, izlemeye doyamazdık. Hey gidi günler hey...

Bu konuya nerden mi geldik. Hafta sonu yine bir animasyon izledik de ondan. Hadi size filmin konusundan bahsedeyim.




Özet

2013 yapımı “Turbo” da Teo, bir salyangozudur. Diğer salyangozlar ve abisiyle birlikte bir
bahçede monoton bir hayat gailesi içerisindedir. Ancak Teo diğer tüm salyangozlardan farklıdır çünkü kendisi tam bir hız tutkunudur. Formula 1 yarışlarına ve ünlü pilot Gagne'ye olan hayranlığı yüzünden herkesi yıldırmıştır. Abisini bile. Bir gün bu tutkusu yüzünden abisiyle yaptığı bir tartışma sebebiyle kendisini otobana atar; hızla geçen arabaları izlemek için. Orada mahzun mahzun takılırken birden ayağı kayar ve serseri bir otoban yarış arabasının üzerine düşer. Neye uğradığını şaşıran Teo ilk şoku hızla atlatır ancak bir an dengesini kaybedince kendini aracın nitro deposunda bulur. İşte bu düşüş onun yeni hayatının başlangıcı olacaktır.



Künye

Film animasyon film işte. Size verebileceğim tek künye Teo'yu Mustafa Sandal'ın seslendiriyor olması.



Yorum

Filmle ilgili yorumuma gelince. Filmin senaryosu çok basit. Aşırı basit. Yani çocukları tatmin eder de biz yetişkinleri tatmin etmez. Çocuğunuzla oturup izlemeye kalksanız sıkılırsınız yani. Ama yine de izlemek isterseniz siz bilirsiniz.



Hayata İyi Seyirler...

P.S. Filmin sloganı çok güzel olmuş. "O Hızlı; Diğerleri Öfkeli" (He is fast; They are furious.)

Hiç yorum yok: