19 Nisan 2014 Cumartesi

"Felekten Bir Gece 3" Alakasız Bir Üçüncü Film...

_ Hocam dün dersanede arkadaşlar bir filmden bahsediyorlardı, çok komikmiş.
_ Hangi filmmiş o?
_ Bilmiyorum hocam. Ama çok komikmiş:)))
_ Oğlum bunu söylemeye mi geldin?
_ Ne bileyim hocam muhabbet ederiz dedim.
_ İyi, edelim bakalım. Filmin konusu neymiş?
_ Onu da bilmiyorum hocam:))) 1.siyle 2.si çok komikmiş ama 3.sü beğenilmemiş.
_ “Hangover”lar olabilir mi?
_ Heh!İşte o hocam!!!

İşte böyle saçma bir muhabbet geçti dün çok sevdiğim bir öğrenciyle aramızda. Ne tesadüftür ki akşam da TV'de “Hangover 3” (Felekten Bir Gece 3) vardı. Ben de izleyeyim bakalım şu beğenilmeyen üçüncü filmi dedim. Hadi size önce biraz filmden bahsedeyim.

Özet

2013 yapımı film ilk iki filmde olduğu gibi komedi türünde. Hikayeye göre bizim çatlak Alan altı aydır ilaçlarını kullanmadığı için iyice kafadan kontak olmuştur. Bir de canından çok sevdiği babasının apansız ölümü ile yüzleşince iyice kafayı oynatmıştır. Alan'ın halim selim kayın biraderi eski ekibi toplar ve bir ricada bulunur. O da Alan'ı hep birlikte doktora götürmektir. Stewart ve Phil bu ekiple üçüncü bir yolculuğa çıkmayı elbette hiç istemezler. Ama Alan için çaresizce kabul etmek zorunda kalırlar. İşte bizim ekibin son macerası böyle başlar. 

Künye 
Filmde herkes aynen yerli yerinde duruyor. İlk iki filme göre ne bir eksik, ne bir fazla.

Yorum
Öğrencimle yaptığımız konuşma doğru çıktı. Filmin ilk iki filmle alakası yok. Oradaki kurgusal senaryoyla hiç alası yok. Üstelik bazı sahneler var ki saçma ötesi. Hangover'ı Hangover yapan o kült sahnelerden eser yok. Chow ve Alan karakterleri çok ön plana çıkarılmış. Velhasıl kelam uzaktan yakından alakası yok. Yine de izlemek isterseniz izleyin. Ama zincirin üçüncü halkası gibi değil, başka bir film izliyormuş gibi izleyin. 

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: