25 Nisan 2014 Cuma

"Kaplumbağa ile Tavşan" Yüzyılın Rövanşı...

Güzel ülkemde Çocuk Bayramı 22 Nisan'da başladı. 3 gündür bütün kanallar aralıksız olarak çocuk filmleri ve animasyonlar yayınlıyor. Biz de üç tanesine denk geldik ve izledik. Hadi önce ilk izlediğimizden bahsedeyim.

Özet
2008 yapımı “Kaplumbağa ve Tavşan” (Unstable Fables: Tortoise vs. Hare) adlı film animasyon türünde. Hikayeye göre kaplumbağa ve tavşan, o meşhur yarışlarını yapalı 20 sene olmuştur ancak Tavşan, o dillere destan yenilgisini bir türlü içinden atamamıştır. Kaplumbağa da, Tavşan da artık evlenip çoluk çocuğa karışmışlar ve hatta yan yana evlerde komşu bile olmuşlar ama o tatsız rekabeti hala aşamamışlardır. Bir gün tavşan “baba-çocuk bayrak yarışı” diye bir yarış yapılacağını duyar ve Kaplumbağa'yı da bu yarışa davet eder. Kaplumbağa başta bu yarışı istemese de sonraki günlerde Tavşan'ın tahriklerine kapılıp yarışa katılmayı kabul eder. İşte Tavşan'la Kaplumbağa hikayesinin rövanşı böyle başlar.

Künye

Yorum
Film güzeldi. Çocuklarınıza mutlaka izletin. Siz de izleyin. Ama filme başlamadan önce çocuklarınıza ön bilgi vermeyi unutmayın.


Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: