25 Nisan 2014 Cuma

"Yalancı Yalancı" Bir 'Çocuk Bayramı' Filmi...

Güzel ülkemde Çocuk Bayramı 22 Nisan'da başladı. 3 gündür bütün kanallar aralıksız olarak çocuk filmleri ve animasyonlar yayınlıyor. Biz de üç tanesine denk geldik ve izledik. Şimdi size o filmlerden üçüncüsünü anlatmak istiyorum.

Özet
1997 yapımı “Yalancı Yalancı” (Liar Liar) adlı film komedi türünde. Hikayeye göre Fletcher, dünyanın en yalancı adamıdır. Söz verir, tutmaz; astlarına devamlı mavi boncuk dağıtır; üstlerine devamlı yalakalık yapar. Bir şirkette avukat olarak çalışan Fletcher için mahkemede yalan söylemekten kolay bir şey yoktur. En çok yalanı ise 5 yaşına girmek üzere olan oğlu Max'e ve Max'in annesi olan eski karısına söyler. Üstelik söylediği yalanların en çok o ikisini incittiğini bildiği halde. En son Max'in doğum günü partisine geleceğine söz verip sonra da gelmeyince küçük Max yine çok üzülür ve mumları üflemeden önce bir dilek tutar. “Babam bir gün olsun yalan söyleyemesin.” İşte Fletcher için kabus gibi geçecek günü bu dileğin tutmasıyla başlar.

Künye
Filmde Fletcher'ı Jim Carrey oynuyor. Bir zamanlar kendisinin bir numaralı hayranıydım ve filmi izlerken adamımı bayağı özlemiş olduğumu farkettim. Bence bu tür filmleri ondan daha iyi kimse oynayamıyor.

Yorum
Film çok eğlenceli bir fantastik komedi. Çocukların da büyüklerin de severek izleyebilecekleri bir film. Çocuğunuzu güldürür, sizi gülümsetir. İzleyin, görün.


Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: