7 Şubat 2015 Cumartesi

"Sınırsızlar Kulübü" AIDS'in Çaresi Olabilir mi???

Kosssssssssssssssskoca şubat tatili boyunca sadece 2 film seyretmiş olmam ne ilginç değil mi? N'apiyim? İşler güç bela yetişti. Hemen bi tanesini anlatayım...

Özet
2013 yapımı "Sınırsızlar Kulübü" (Dallas Buyers Club) adlı dram filmine hoş geldiniz. Olay 1984'te başlar. Hikayeye göre Ron Teksaslı bir elektrikçidir ve tam bir magandadır. Kaba saba ve çoğu zaman da hödüktür. En büyük zevkleri ise diğer maganda arkadaşlarıyla birlikte rodeoculuk yapmak, içki- sigara- kokain- kadın- erkek........ (Neyse işte; anladınız siz onu...) Tabi bu kadar kötü çarpık bir hayat cesasız kalmaz ve Ron AIDS kapar. Doktor, Ron'a sadece 30 gününün kaldığını söyler. Ancak Ron, AIDS'e karşı deneme aşamasında olan bir ilaca yasa dışı yollarla ulaşır ve onu kullanmaya başlar. Bu onu daha da kötü yapar. Tam her şey bitti derken; hem de hastalığın 30. gününde Ron Meksika'daki merdiven altı bir ticarethanede hayata döndürülür. Ron, burada kendisine uygulanan tedaviyi diğer AIDS madurlarıyla paylaşma kararı verir. Ve işte "Sınırsızlar Kulübü" böyle kurulur. 

Künye
Filmde Ron'u Matthew McConaughey oynuyor. Ki kendisi bu rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Oscarını aldı. Kendisine Ron'un iş ortağı rolünde Jared Leto eşlik ediyor. Ki o da bu rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscarını aldı. Film ne yazık ki gerçek bir hikayeden uyarlama.

Yorum
Filmdeki Ron karakteri o kadar pislik bir herif ki son 20 dakikaya kadar "beter olsun" demek geliyor insanın içinden. Ama sonra içinizdeki vicdan azabı devreye giriyor ve "Allah korusun" demeye başlıyorsunuz. İzleyelim mi noktasına gelince; bence izlemeyin. Boşu boşuna gerginlik ve sinir harbi. Bırakın böyle filmleri. Neşeli filmler izleyin. Birazdan bahsedeceğim "PK" adlı film gibi :)))

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: