7 Şubat 2015 Cumartesi

"PK" Fantastik Gibi Görünen Hint Filmi...

Biraz önce "Sınırsızlar Kulübü" adlı filme yazdığım yorumda bir filmden bahsetmiştim. "Sınırsızlar Kulübü"nü izlemeyin, bunu izleyin diye. İşte bahsettiğim o neşeli filmi izleyin. Bakalım neymiş o neşeli film...

Özet
2014 yapımı "PK" fantastik komedi türünde bir Hint filmi. Hikayeye göre görkemli UFO, Dünyamıza gelir ve içinden bir yolcuyu Hindistan'da varoş bir bölgeye indirir. Boynunda kocaman bir kolye olan çırılçıplak bir adam... Adamın boynundaki görkemli kolye oradaki bir köylü tarafından kapkaça uğrayınca zavallı uzaylımız bu Dünya'da kalakalır. Zira o kolye UFO'nun çağrı cihazıdır. Uzaylımız, dilini bile bilmediği bu gezegende ne yapacağını bilemez ve eve dönmek bir çare aramaya başlar. Uzaylımız ortalıkta öyle uzaylı uzaylı gezmeye başlarken PK (yani pis sarhoş) damgasını yiyiverir. Bir yandan Dünya'mıza ayak uydurmaya çalışan PK, bir yandan da kolyesine ulaşmaya çalışır. Ancak herkes ona "Sana ancak Tanrı yardım edebilir" deyince PK bu kez önce Tanrı'yı bulmak zorunda olduğuna karar verir. İşte bu arayış, karmaşık dünyamızda ise onu en çok zorlayacak kavram olacaktır.  

Künye
Filmde PK'i, "3 İdiots" filminden tanıdığımız Amir Khaan oynuyor. 

Yorum
1) Film çok eğlenceli. 3 İdiots kadar kadar olmasa da çok komik. 
2) Diğer taraftan Yahudilik hariç tüm dinlere ve inançlara ve hatta kutsallara fena sataşılmış. 
3) Üstelik filmde çok ciddi mantık hataları var. O kısmını spolier vermemek için dipnot olarak yazacağım.

Ama izleyin tabi. Tabi her Hint filminde olduğu gibi önce yaklaşık üç saatinizi bir ayırın; ondan sonra izleyin:))

Hayata İyi Seyirler...

P.S. Filmdeki mantık hatalarına gelince... (Tabi bu kısmı filmi izlediyseniz okuyun)
1) Filmde PK 6 saat boyunca fahişenin ellerini tutar ve Hintçe'yi o şekilde öğrenir. Ama nasıl oluyorsa Tanrı denen kavramı öğrenmemiştir.
2) Yine aynı şekilde PK'imiz o dili bir fahişeden öğrendiği halde nasıl oluyorsa prezervatifi de öğrenmemiştir. 

İlginç değil mi:)))

Hiç yorum yok: