29 Mart 2015 Pazar

"Gece Vurgunu" ... Vursunlar Bakalım...

Pers Prensi filminden beri (Prince of Persia) Jake Gyllenhaal'ı çok severim. Ama nasıl bir tiptir ki adamın yüzüne hala alışamadım. İlginç, değil mi? :)) Gösterime giren tüm filmlerini de izlemişimdir ve kendisinde şunu farkettim. Bütün bir filmi tek başına götürecek kadar yetenekli. Ve yine ne ilginçtir ki kendisinden daha ünlü olan hiç kimseyle aynı filmde oynamıyor. :)))) Bu da bir taktiktir tabi, saygı duyuyorum :)

Beyefendinin yine başrol oynadığı son filmine bakalım hadi :)

Özet
2014 yapımı “Night Crawler” (Gece Vurgunu) adlı film biyografik gerilim türünde. Hikayeye göre Lou, bir hırsızdır. Birilerinden çalar ve birilerine satar. Ancak işler epeyce kesattır. Bu sebeple Lou, iş aranırken bir trafik kazasının kanlı manlı görüntülerini kayda alıp tv kanallarına satan bir adamın kaç para kazandığına şahit olur. Ve böylece Lou aradığı işi bulmuştur: Kaza, cinayet, yangın, kovalamaca sahneleri görüntülemek. Hedefi ise diğer görüntücülerden çok daha büyüktür. (Hedefi söylemeyeyim şimdi.) Peki Jake Gyllenhaal bu yolda başarılı olabilecek midir? Ya da neler yaşayacaktır?

Künye
Başta da söylediğim gibi baş rolde Jake Gyllenhaal oynuyor. Filmin senaristi ve yönetmeni ise "Çelik Yumruklar" ve "Kirli Para" gibi ünlü filmlerin senaristi olan Dan Gilroy.

Yorum
Peki izleyelim mi? Elbette. Reytingleri çok yüksek ve bir dakikasında bile sıkılmadığınız bir film. Aksiyon desem aksiyon değil. Gerilim desem, gerilim değil. Ve çok ilginç bir film. Ve ayrıca onca sinir bozucu sahneye size bi şeyler katabilecek bir film. Mutlaka izleyin. “Locke” türü filmleri beğeniyorsanız, bunu da beğenirsiniz.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: