29 Mart 2015 Pazar

"Yıldızlararası" mı deseeem, "Interstellar" mı deseeeem ???

"Babalar bazen kızlarını dinlemezler. Bazen de kızlarının sözünü dinlemezler. İş işten geçince de babalar değil, kızlar daha çok üzülür ama babalar bunu da bilmezler..."

Özetle bunu anlatan bir filmden bahsetmek istiyorum size. Hem de bir sinema dehasının elinden çıkmış bir film. Hadi önce filmin konusuna bir bakalım.

Özet
2014 yapımı "Interstellar" (Yıldızlararası) adlı film gerilim ve bilim kurgu ve dram türünde. Hikayeye göre hava, hızla küflenmektedir. İnsanlar küflü havayı daha az solumak için maskeler kullanmaktadırlar. Tarım alanları ve ürün çeşitleri iyice azalmıştır. İnsanlar önce gıdasız, sonra susuz sonra da havasız kalmak üzeredir. Dünya ölmek üzeredir ve insanlar  Eski bir pilot olan Cooper ve onun ailesi de bu durumdan fazlasıyla nasibini almıştır. Umutlar adım adım tükenirken Cooper bir bilim merkezinden bir teklif alır. Teklif şudur: 3 mürettebatla birlikte bir uzay mekiğine binip yaşanabilir bir gezegen bulmak. Cooper önce kabul etmese de ailesinin geleceği için evet demek zorunda kalır. İşte Cooper'ın zorlu hikayesi böyle başlayacaktır. 

Künye 
Normalde yorumlar bölümü künyeden uzun olur. Ama bu sefer künye bölümü uzun olacak neden mi? Çünküüüü

1) Filmin senaristleri Nolan Kardeşler. Hani şu "Çelik Adam"ın senaristleri. Hani şu, "The Matrix"in yaratıcıları olan Wachowski Kardeşleri elli kere sollayan kardeşler.

2) Yönetmeni ise Chistoper Nolan. Hani şu Dark Knight serisinin yönetmeni. Hani şu Inception'ın da yönetmeni. İşte o muhteşem şahsiyet.

3) Oyuncular desen kimi izleyeceğinizi şaşırıyorsunuz. Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine, Bir de sürpriz isim.  

Yorum
Filmin girişi size sıradan gelmiş olabilir ama emin olun çıkışı hiç sıradan gelmeyecek. 

Uzun uzun yorumlamayacağım. 

Muhteşem.

Mutlaka izleyin.

Mutlaka...

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: