16 Mayıs 2015 Cumartesi

"Yenilmezler: Ultron Çağı" ve Bilinmeyen Yönleri...

"Yenilmezler: Ultron Çağı"na nihayet gittik. Ama ben bu sefer filmin konusuna falan çok takılmayacağım. Filmin bilinmeyenlerine değineceğim. Çünkü bunları bildiğinizde filmden daha çok zevk alacaksınız.

                                                   1) Scarlet Witch (Kızıl Cadı)

Filmlere yeni girmiş bir karakter. Tabi ki filmde bu isimle anılmıyor. Belki 4. filmde bu ismi alabilir ama henüz değil. Şimdilik Maximoff Kardeşlerden Magda Maximoff. Daha çocukken ikiz kardeşiyle birlikte büyük bir travma atlatmış yırtıcı bir mutant. Çizgi romanlarda en eski sayılardan beri işlenmiş güçlü bir kadın karakter. Ama o kadar Yenilmez'in içinden Kızıl Cadı gibi az bilinen bir karakterin seçilmesi ilginç geldi tabi.


                                                                 2) Quicksilver

Maximoff kardeşlerden diğeri. Başka bir şey söylemeyeyim. (İzlememiş olanlar için.)

                                                                   3) Vision

Bu da filme yeni girmiş bir karakter. En güçlü Yenilmezlerden biri. Diğer Yenilmezler gibi bir evrimleşme, bir kendini gerçekleştirme, bir travma süreci yok. Bir anda ortaya çıkıyor. Olgun ve dingin. Karmaşalardan ve gelgitlerden uzak. Filmde bu karakteri çok güçlü bir aktör canlandırıyor; beş filmdir Tony Stark'ın (DemirAdam'ın) sağ kolu olan Jarvis'ı seslendiren Paul Bettany.

                                                                     4) Falcon

Bu yarı eski bir karakter. Kaptan Amerika'nın ikinci filminde Sam Wilson -yani Falcon- gizli bir el olmuştu. Çizgi romanlara göre Sam Wilson hep Kaptan Amerika'ya yardımcı olmuştur ama Yenilmez olduğu görülmemiştir. Diğer taraftan yeni sayılarda Yenilmezlere kabul edilmiş ve diğer Yenilmezlerle birlikte Stark'ın gökdeleninde yaşamaya başlamıştır.

                                                           5) War Machine

 Albay James Rhodes Demir Adam 2'de (ve sonra da Demir Adam 3'te) Stark'ın zırhlarından birini giymişti ve olaya çok iyi uyum sağlamıştı. Tıpkı çizgi romanlardaki gibi.

                                                                 6) Ultron

 Filmin kötü adamı. Vision'ın tam tersi. Tam aksi. adeta aynadaki aksi. Çizgi romanlarda ikisi arasındaki zıtlık çok çok iyi verilmişken bu filmde biraz geçiştirilmiş. Ben bu karakterin biraz kötü oyunculuğa ve zayıf efektlere kurban gittiğini düşünüyorum. Çünkü bu karakterin hırçın ve dalgalı hisleri jestlerle ve mimiklerle de desteklenmiş olmalıydı. Bu kadar güçlü bir karakteri sadece repliklerle yansıtmak yeterli gelmemiş yani.

                                                            7) Ulysses Klaue

 Filmde sadece bir kaç dakika rol alan ve ışıklandırmalar sebebiyle kim olduğu bile anlaşılmayan bir karakter. Filmin kötü adamlarından. Filmde bu karakteri Andy Serkis oynuyor. O da kim? Kim olacak: Gollummm.... Gollumm... :)))

                                                            8)Hawkeye

Bunca yıldır Avengers dünyasının içindeyim; Hawkeye'ı ve Karadul'u hiç ayrı düşünmedim. Bu filmde de ikisini görmek hoşuma gitmedi. Ne yazık ki bu kısmını beğenemedim.

                                                                    9) Loki

 Açıkçası bu filmde gözümüz Loki'yi aradı ama maalesef göremedik tabi.

                                                                     10) ???

Bir tane de sürpriz karakter var. Ama söylemem. etraftan "mavi bir yaratık varmış" falan diye duyacaksınız zaten. 4. filmde zaten göreceğiz.

Bitiş jeneriğinde asıl karakterleri Yunan Tanrılarına çevirmişler. Tam batılı kafası işi. Bize pek uymaz yani.

Filmi izleyelim mi noktasına gelince: elbette izleyin. Ne de olsa zincirin 10. halkası :)))

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: