7 Temmuz 2015 Salı

"Eichmann Yayını" Yine Bir Yahudi Soykırım Filmi...

Yahudilerin, soykırım olaylarını anlattıkları filmleri bitmedi; bitmeyecek. Acaba ne zaman "Biz şöyle birlik olduk, şunu icat ettik, şöyle eğlenceliyiz, böyle iyi kalpliyiz" türü filmler çekecekler çok merak ediyorum. Belki de öyle bir şey hiç olmayacak, olamayacak. Çünkü eski mazlumlar; oldu yeni zalimler :(((

Özet
2015 yapımı "Eichmann Yayını" (The Eichmann Show) adlı film dram türünde. Hikayeye göre 2. Dünya Savaşı bitmiş ve Nazilerin yargılanması süreci başlamıştır. Yargılanacaklar arasında Adolf Hitler'in en önemli kurmaylarından biri olan Adolf Eichmann da vardır. Eichmann'ın davasının çok dramatik olacağı daha başından bellidir. Bunu görebilen yahudi televizyoncu Milton, bu davanın televizyonlarda gösterilmesi için can atmaktadır. Bunun için gerekli tüm yasal izinler ve teknik önlemler alınır Böylece bir kaç ay boyunca günde 8 saat sürecek Eichmann Yayını başlar.

Künye
Filmde Milton'ı Martin Freeman oynuyor. 

Yorum
Film gayet net ve anlaşılır bir film. Ama sıkıcı. Derinlemesine işlenmiş psikolojik tahliller var. O yüzden biraz ağır gidiyor. Soykırım filmlerine özel olarak ilginiz varsa izleyin. Yoksa hiç bulaşmayın.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: