7 Temmuz 2015 Salı

"Don Juan DeMarco" Bir AŞK Filmi...

AŞK filmi... Bakın, dikkat edin! Romantik film demiyorum. AŞK filmi... :)))

Özet
1994 yapımı "Don Juan De Marco" adlı film AŞK filmi türünde :))) Hikayeye göre tutkulu bir AŞK adamı olan Don Juan, intihar etmek üzere yüksek bir yere çıkar. Bunu fark eden insanlar polis, itfaiye, ambulans ne bulurlarsa çağırırlar. Herkes Don Juan'ı vazgeçirmek için seferber olur ama o sadece tıpkı kendisi gibi soylu biriyle görüşmek ister. Ekip, hemen uzman bir psikiyatr olan Doktor Jack Miller'ı çağırır. Jack Miller, Don Juan'ın tipine bakar bakmaz onu çözer ve kısa süre içinde genç adamı intihardan vazgeçirir. Bu da yetmez, emekliliğine iki hafta kalmış olmasına rağmen Don Juan'ın tedavisini de üstlenir. İşte bu süreç, Doktor Miller'ı bambaşka bir adam çevirecektir. 

Künye
Filmde AŞK adamı Don Juan'ı Johnny Depp oynuyor. Doktor Miller'ı ise Marlon Brando canlandırıyor. Filmin yönetmeni Jeremy Leven'ı "Çelik Yumruklar" ve "Not Defteri" adlı muhteşem filmlerin senaristi olarak tanıyorum. Don Juan karakterinin yaratıcısı ise Lord Byron.

Yorum
Film son 20 dakikaya kadar çok güzel. İnsanın kalbi AŞK AŞK diye atıyor. Sonra bir anda bir saçmalamaya başlıyor; gidiş o gidiş. 

Alışık olduğumuz romantik çizgiden çok farklı. Ama romantik ve erotik ve komik bir film. Ama aslında erotik de değil. O kadar değişik yani.

Bence ilk bir saatini izleyin. Sonra bırakın. Hatta kapatın. Bence en doğrusu bu.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: