11 Ağustos 2015 Salı

"Labirent: Ölümcül Kaçış" Fütüristik...

Akşam işten gelince yapılacak en iyi işlerden biri tv'nin karşısına yayılıp bir film açmaktır. Biz de eşimle öyle yaptık. Size filmden bahsedeyim.

Özet
2014 yapımı "Labirent: Ölümcül Kaçış" (The Maze Runner) adlı film bilim kurgu türünde. Hikayeye göre 20'li yaşlardaki genç bir çocuk kendini kutu şeklindeki bir asansörde uyanırken bulur. Asansör yeraltından yukarı doğru yükselmiş ve bir ormana açılmıştır. Genç çocuk gözlerini açtığında kendi yaşlarında 20-25 tane daha genç erkeğin kendine baktığını görür. Ama genç çocuk bu kişilerin hiç birini tanımamaktadır. İşin tuhafı, kendini de tanımamaktadır. Genç çocuk diğerleriyle sohbet ettiğinde korkunç bir bilgiye ulaşır. Bu gençlerin hepsi buraya farklı zamanlarda ama aynı asansörle getirilmiştir. Hepsi de bir labirentin ortasında kapana kısılmıştır. 

Künye
Filmde genç çocuğu Dylan O'Brien oynuyor. Film bir best-seller uyarlaması. James Dashner'in bir aynı adlı romanı. 

Yorum
Film son 20 dakikaya kadar gayet başarılı. Ama bu kadar gizem içeren bir filmde gizemin sadece son üç dakikada açıklanması filmi bitirmiş. 15-20 dakikada anlatılması gereken olay "lpıjbdfıfnbdspşdıfjgtrjkvmdz" denmiş ve bitirilmiş. O yüzden senaryoda boşluklar oluşmuş. Bazı soruların cevapları verilememiş. 

Diğer taraftan filmin çok iyi gişe yaptığını söylemek gerek. Bilim kurgu seven herkesin yolu er geç bu filmden geçer diye düşünüyorum. 

Peki izleyelim mi? İzleyin. Eğer "Seçilmiş Kişi"yi (ki bu tür filmlerin atasıdır), "Divergent"ı, "Akıl Oyunları"nı "Oblivion"u, "Elysium"u beğendiyseniz; bunu da beğenirsiniz.

Hayata İyi Seyirler...

P.S. Kitabın ikincisi var "Yanış" (Scroch Tials). İşte onun filmi yolda. Hikayenin devamını anlatacak. Tabi anlatabilirse...


Hiç yorum yok: