21 Mart 2016 Pazartesi

"Kardeşler" Yüzbaşı Ölünce Ailesi Ne Olur???

Üç ünlü oyuncu oynadığı için izlemeye karar verdiğim bir film...

Özet
2009 yapımı "Kardeşler" (Brothers) adlı film dram türünde. Hikayeye göre Sam ve Tommy iki erkek kardeştirler. Sam güzel bir kadınla evli ve iki kız çocuk babasıdır. Aynı zamanda Afganistan'a gitmek üzere olan bir yüzbaşıdır. Tommy ise ikide bir hapse düşen ipsiz sapsız biridir. Bu yüzden babası ile hep gergindir. Ama iki kardeş arasında hiç bir sorun yoktur. Günler böyle geçerken Sam'in görev günü gelir ve yüzbaşı ailesiyle vedalaşıp ayrılır. Kısa zaman sonra ne yazık ki Sam'in ölüm haberi gelir. Ortada kalan iki çocuğa ve genç anneye en çok sahip çıkan isim ise serseri enişte Tommy olacaktır.

Künye
Filmde Yüzbaşı Sam'i Toby Maguire ve kardeşini de Jake Gyllenhaal oynuyor. Yüzbaşının karısını ise Natalie Portman canlandırıyor. 

Yorum
Film dramatik bir film. Biraz bayık olduğu ve yer yer gerçekçiliğini kaybettiği söylenebilir. Ama konusu çok güzel. Ben size sadece girişini yazdım. Sürprizler için; izlemeniz gerekiyor. İnsan ilişkileri adına çıkarılacak ve öğrenilecek çok ders var. Film boyunca aynı kalabilen kimse yok. Bu da insan psikolojisinin ne kadar gelgitli olduğu bir kez daha görülüyor. 

İzleyin; kederlenin.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: