23 Mart 2016 Çarşamba

"Night Train To Lisbon" Bir Sanat Filmi...

Filmlere en az benim kadar meraklı bir arkadaşım var. Ama o, sanat filmlerine tutkun. Benim gibi değil :))) Onun önerdiği bir film izledim geçenlerde. Size de anlatayım.

Özet
2013 yapımı "Night Train To Lisbon" (Lisbon Gece Treni) dram türünde. Hikayeye göre Gregorious, İsveçli bir edebiyat profesörüdür. Sosyal ilişkileri oldukça zayıftır. Tam bir kitap kurdudur. Gregorious yalnız ve monoton hayatını inatla sürdürürken bir gün köprüde bir kadınla karşılaşır. Ancak kırmızı paltolu bu genç kadın intihar etmek üzeredir. Gregorious paldır küldür kıza davranır ve son anda onu ölmekten kurtarır. Sonra da doğruca derse götürür. Bir kaç dakika sonra kız bir yolunu bulup sınıftan kaçar. Ancak kaçarken kırmızı paltosunu almayı unutur. Gregourious platonun ceplerini karıştırınca bir adrese ulaşır. İşte bu adres onu Lisbon'a sürükleyecektir. Sonra da kızın geçmişine...

Künye
Filmde Gregorious'u Jeremy Irons oynuyor. Ama aslında başrol değil. Başrolde hiç tanımadığım başka oynuyor. Sanırım bu yüzden sanat filmi. Hiç bir tanıma uymuyor :))))

Yorum
* Film bayık. Bir baştan bir sondan. Karman çorman...
* Filmdeki hikaye çok güzel.
* İzlerken çok tat almadım. Bir daha izlemem.
* Tabi o tür filmleri sevenler için biçilmiş kaftandır eminim:)))

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: