14 Haziran 2016 Salı

"Minyonlar" Yaz Tatilinde Oruç Tutanlar İçin :)))

Ramazan ayı benim için film ayı. Tamam oruçtur, namazdır, okuyup yazmaktır falan da 20 saatlik oruç da ful ibadetle geçmiyor arkadaş. İşte o yüzden Ramazan ayı benim için film ayı.

Hani Hıristyanların tuttuğu 40 günlük  bir oruç var ya. Neyi seviyorsan ondan mahrum bırakıyorsun kendini 40 gün. İşte o oruç benim için daha zor olurdu. 40 gün yoğurt yememek, ya da 40 gün film izlememek ne demek. Allah bilmiş de beni müslüman ülkeye göndermiş :)))


İşte çocuk eğlemek adı altında oruç eğlemek için izlediğim filmlerden biri daha.

Özet
2015 yapımı "Minionlar" (Minions) adlı film animasyon türünde. Hikayeye göre Minionlar dünyanın soğuk ve ücra köşelerinden bir yerinde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmışlardır. Soylarını devam ettirebilmek içinse yardıma ihtiyaçları vardır. Yardım getirmek için üç kişi görevlendirilir. Kevin, Tom ve Carl. Peki bu küçük kahramanlar acaba görevi tamamlayabilecek midir? 

Künye
Filmin "Çılgın Hırsız: Başlangıç" niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz. Filmdeki tüm minionları aynı kişi seslendiriyor. Ancak serüvenin için dahil olan Scarlet ve Walter adlı karakterleri Sandra Bullock ve Michael Keaton seslendiriyorlar.

Yorum
Film çok şeker tabi. Esprili ve komik bir film. Bol miktarda da dokundurmalar var. Ama tabi çocukların onları anlamasının imkanı yok. O espriler büyükler için. 

Ancak filmin konusu çok sıradan. "Soyunu kurtarmak için seçilen üç kişilik tim" teması defalarca işlendi. Hepsinin de sonu aynıydı. Aradaki maceralara tav olursanız sevebilirsiniz. Size yepyeni bir dünyanın kapılarını açmıyor ama eğlendiriyor işte.

Peki izleyelim mi? Tabi ki izleyin. Çocuklarınıza da izletin. Ama beklentinizi biraz düşük tutun. En azından hayal kırıklığına uğramayın.

Hayata İyi Seyirler...

P.S. Yeni hayat felsefem; minyonlar gibi olmak. Asla morali bozulmayan. Hayata kaldığı yerden devam eden türden :)))

Hiç yorum yok: